Минулого року українські суди зіткнулися з рекордним напливом справ – Державна судова адміністрація розглянула понад 3 мільйони таких. Це майже в півтора рази більше, ніж минулого року, що говорить про помітне зростання невдоволення в країні в різних областях.

Громадянські справи, пов'язані з комунальними питаннями, очевидно, опинилися на першому місці, за даними Опендатабот.

Топ категорій судових справ / фото: скріншот Опендатабот
Топ категорій судових справ / фото: скріншот Опендатабот

Тільки уявіть, що понад 300 тисяч судових процесів були пов'язані з несплатою комунальних рахунків, що зробило цю категорію справ лідером серед усіх судових процесів.

Крім цього, судові суперечки про розірвання шлюбу також залишаються на піку активності з більш ніж 121 тисячею справ, що означає, що розлучення серед українців набирають маси.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається" Тисячі українців привітають грошима: хто та яку допомогу отримає Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову
Показати ще

Топ-10 цивільних справ у судах / фото: скріншот Опендатабот
Топ-10 цивільних справ у судах / фото: скріншот Опендатабот

В адміністративній сфері найбільше справ було пов'язане з пенсійними виплатами. Майже 319 тисяч справ було розглянуто у судах з питань пенсійного забезпечення, а також страхування "чорнобильців".

У господарській сфері судові процеси були найактивнішими у категоріях справ наказового провадження (майже 10 тисяч) та суперечок про постачання товарів, робіт та послуг (близько 10 тисяч).

Топ-10 адмінстративних справ у судах / фото: скріншот Опендатабот
Топ-10 адмінстративних справ у судах / фото: скріншот Опендатабот

З такої сумної статистики можна зробити підсумок, що українська судова система в даний момент зазнає серйозних випробувань, проте прості люди страждають більше.

Вони знаходяться заручниками безлічі обставин і не завжди здатні довести свою правоту, особливо у сферах комунальних платежів, пенсійного забезпечення та сімейного права.

Нагадаємо, що можна отримати безкоштовно українцям у скрутному становищі

Раніше ми писали про те, що амуналка вдарить по гаманцях з новою силою: готується підвищення тарифів