Міністерство внутрішніх справ України не стоїть на місці, воно активно спілкується зі своїми передплатниками в соцмережах, щоб дізнатися про їхню думку про новий проект – єдину систему відеоспостереження. Відомство вирішило з'ясувати, на що звертають увагу громадяни.

Виявилося, що багатьох хвилює питання: "Чи будуть за мною стежити?" Страхи стосуються того, що на кожному розі буде камера, яка зобразить кожен наш рух.

Подкаст МВС / фото: скріншот Youtube
Подкаст МВС / фото: скріншот Youtube

Але представники МВС заспокоїли громадськість, наголосивши, що камери стежитимуть насамперед за тими, хто порушує закон. Звичайні громадяни їм не цікаві.

"Під збір інформації насамперед підпадають громадяни, які перебувають у розшуку або вчинили правопорушення. Нас не цікавлять доброчесні люди, які так само ходять і перебувають там, де встановлені камери відеоспостереження", – розповів заступник Міністра внутрішніх справ. справ Леонід Тимченко.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми
Показати ще

Подкаст МВС / фото: скріншот Youtube
Подкаст МВС / фото: скріншот Youtube

Національна поліція наголосила, що відеоспостереження – це не лише про переслідування злочинців, а й про дотримання правил безпеки на вулицях. Камери допомагають швидко реагувати на події та встановлювати винних.

Деякі запитують: а чи будуть штрафи за порушення правил дорожнього руху надсилатися автоматично по камерах?

Тут поліція пояснила, що хоч така можливість є, ресурсів для цього не вистачить. Але якщо щось серйозне станеться, відео використовуватиметься як доказ.

"І в тому числі – щодо притягнення до відповідальності пішоходів. Але я змушений визнати: ресурсів НПУ не вистачить, щоб кожному пішоходу додому надсилати відповідний адмінштраф. Ні, звичайно, якщо це тягне за собою якісь наслідки, наприклад, якась ДТП, це відео будуть детально вивчати слідчі...", – заявив заступник голови Нацполіції Андрій Небітов.

І ще важливий момент: жодних реал-тайм трансляцій відео не буде. МВС запевняє, що наші дані будуть у безпеці та доступні лише фахівцям, а не всім на світі.

Нагадаємо, з родини топ-чиновника Нацполіції Богдана Підсохи розкошує під час війни: люксові речі та шикарні квартири

Раніше ми писали про те, що поліція побоялася затримати банду гомофобів: злякалися, що їх більше