Багато українських родин у своїх будинках встановили газові котли. Завдяки яким узимку було тепло у будинку. З 2025 року Європейський Союз перестане підтримувати покупку газових котлів.

2030 року їх уже не дозволять ставити у нових будинках. До 2040 року країни ЄС мають повністю відмовитися від котлів, які працюють на газі чи вугіллі.

Котел: фото з інтернету

Європейський парламент вирішив зробити будинки в Євросоюзі екологічнішими. Це означає, що хочуть, щоб удома менше забруднювали повітря. Але перед тим, як це стане правилом для всіх, повинні погодитися міністри з усіх країн ЄС.

План такий:

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще
  1. Зменшити шкідливі викиди від будинків до нуля за 25 років.
  2. Бажають, щоб до 2030 року вдома використовували на 16% менше енергії, а до 2035 року – ще трохи менше, на 20-22%.
  3. З 2028 року все нові будівлі, де збираються багато людей, мають бути збудовані так, щоб не забруднювати повітря взагалі.
  4. З 2030 року це правило поширюватиметься на нові будинки.

Споживання газу. Фото: скрін youtube
Споживання газу. Фото: скрін youtube

Для деяких будівель, таких як ферми, старовинні споруди, церкви та місця, де люди моляться, можуть зробити винятки та не застосовувати нові правила.

На зустрічі країн у місті Глазго, де всі говорили про клімат, багато країн пообіцяли не будувати більше станцій, що працюють на вугіллі. Вони всі разом вирішили, що потрібно рятувати планету і людей, які живуть на ній.

Як раніше повідомляв портал Знай.ua, ішли збільшені платежі до аварії: газовики попередили про наслідки популярного порушення.

Також, Знай.ua писав про "Газмережі" зробили важливе попередження: стосується всіх, хто користується газовою плитою чи котлом