Хоча в Україні продовжує діяти військовий стан та режим загальної мобілізації і більшість чоловіків не має змоги виїхати закордон, але все ж деякі українці не лише можуть це зробити, а й роблять.

Тому дана інформація буде дуже актуальною для тих, хто збирається закордон найближчим часов, адже вже з понеділка, 18 березня дещо зміниться в цій процедурі.

блокування кордону \ фото: Державна прикордонна служба України
блокування кордону \ фото: Державна прикордонна служба України

Насамперед нововведення зачепить тих, хто планує їхати потягом в Угорщину та Австрію. Справа в тому, що із 18 березня квитки до Австрії й Угорщини можна буде купити онлайн. Спочатку онлайн-квитки продаватимуть у напрямку Україна-Австрія та зворотно. Купити їх українці зможуть через застосунок Укрзалізниці. А от якщо плануєте виїзд за кордон прямим потягом "Київ-Відень", то доведеться також пройти верифікацію акаунту через Дію.Підпис.

Також українці матимуть можливість купити онлайн-квитки у напрямку Україна-Угорщина на ті потяги, які їдуть в Австрію транзитом через країну-сусідку. Йдеться про поїзди "Київ-Будапешт-Відень", а також "Чоп-Будапешт-Відень".

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

А от квитки на прямі потяги до Угорщини, тобто "Мукачево-Дебрецен", "Мукачево-Будапешт" та "Чоп-Захонь" в застосунку Укрзалізниці будуть дещо пізніше.

Потяг, Укрзалізниця, фото: Знай.ua
Потяг, Укрзалізниця, фото: Знай.ua

В Укрзалізниці переконані, що така послуга користуватиметься попитом і полегшить українцям виїзд за кордон. Адже надалі не треба буде витрачати час, аби придбати квитки у касах вокзалів.

Нагадаємо, що "Укрзалізниця" влипла у скандал із жінкою з інвалідністю та російською мовою: "Що робитимемо з хамством?".

Раніше ми повідомляли, що "Укрзалізниця" зробила заяву про тарифи на 2024 рік: скільки доведеться платити.