Більшість українців здали монети номіналом 5 копійок у банки для обміну, адже вони перестали бути платіжним засобом. Проте ті, у кого копійки залишилися, можуть непогано заробити. Про це повідомляють фахівці ресурсу "Монети-ягідки".

Якщо у старій скарбничці у вас завалялися 5-копійчані монети, то, можливо, варто їх уважно вивчити. Деякі різновиди таких монет можуть оцінюватись у тисячі гривень.

Монети. Фото: скрін youtube
Монети. Фото: скрін youtube

Так, 5 копійок 1992 року різновиду 1.1ААк можуть бути продані за ціною від 4 до 6 тисяч гривень. Відрізнити монету від інших можна по гурту з великою насічкою, середньому зубу тризуба – він має потовщення у верхній частині, а також одиниці у даті – вона з хвостиком.

Цінна монета. Фото: monety-yagidky
Цінна монета. Фото: monety-yagidky

Популярні новини зараз
"Росія може навіть...": коли закінчиться війна на думку математиків, тарологів та віщунів Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Рідкісною також вважається монета 5 копійок 1996 року. Зазначається, що викарбувано їх було лише кілька тисяч штук, тому колекціонери із задоволенням купують такі монети. Цінник може становити понад 1000 гривень.

Цінна монета. Фото: monety-yagidky
Цінна монета. Фото: monety-yagidky

Непогано заробити можна на 5-копійчаній монеті 1992 різновиду 2БАм. За неї можуть сплатити від 2500 до 3000 гривень. Дізнатися монету можна по гурту з дрібним насіканням, гострим і вузьким середнім зубом тризуба та грона №2 у формі тупокутного трикутника.

Цінна монета. Фото: monety-yagidky
Цінна монета. Фото: monety-yagidky

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, за рік стільки не заробите: колекціонери показали 2 копійки, за яку озолотять кожного.

Також наш портал інформував, майже 550 доларів у вас у кишені, якщо знайдете такі 2 копійки: як виглядає цінна монета.

Крім того, ми писали, банкноти у вашому гаманці можуть виявитися в рази дорожчими від номіналу: які сильно цінуються колекціонерами.