В українському паралменті група нардепів на чолі з головою Комітету з питань податкової політики Данилом Гетманцевим зареєструвала раніше анонсований законопроект про "клуб білого бізнесу". Його назва - "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо особливостей податкового адміністрування під час воєнного стану для платників податків з високим рівнем добровільного дотримання податкового законодавства" 11084.

Нещодавно Данило Гетманцев розповідав, суть законопроекту в тому, що якщо підприємець відповідає простим та прозорим критеріям щодо рівня сплати податків вище середнього по галузі та має вищий за середній по галузі рівень заробітної плати, то він отримає низку податкових переваг.

"Це як раз про новий суспільний договір держави і бізнесу", - пояснив Гетманцев.

Данило Гетманцев. Фото: скриншот Youtube
Данило Гетманцев. Фото: скриншот Youtube

Однак, у новій публікації в Telegram-каналі Гетманцева, торгівцям буде цікаво дізнатися, а до кого саме податківці їдуть в першу чергу коли визначають кого перевіряти щодо дотримання закону про застосування "Реєстратора розрахункових операцій" (РРО).

Популярні новини зараз
Українці ризикують залишитися без роботи та соціальних виплат Для ФОП вступили у дію нові правила Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається" Землю накрила потужна магнітна буря, як встояти на ногах
Показати ще

бізнес
бізнес

Далі Данило Гетманцев дав інсайд. Критерії визначення потенційно ризикових платників є зокрема такими, але не виключно:

1. Незначні виторги субʼєкта господарювання. Сума виторгу за місяць не перевищує 20 тис грн. для забезпечення мінімальних витрат на утримання одного об’єкту роздрібної торгівлі; не менше 40,0 тис. грн за місяць у великих містах (з огляду на те, що розмір оренди, розмір заробітної плати, тощо є більшим ніж у двічі);

2. СГ, що зареєстрували РРО/ПРРО при цьому декларують нульові виторги, а також наприклад по більшості операцій проведених через РРО/ПРРО було здійснено оплату у безготівковій формі (понад 90%);

3. Мають ризики в оформленні найманих працівників. Кількість зареєстрованих РРО повинна відповідати кількості офіційно оформлених найманих працівників або необхідній кількості працівників для забезпечення виконання технологічного процесу на окремому об’єкті.

Публікація Данила Гетманцева, скріншот: Telegram
Публікація Данила Гетманцева, скріншот: Telegram

"Не дякуйте. А якщо під критерії підпадаєте - замисліться та виправте. Якщо вас, звичайно, турбує результат", - додав Данило Гетманцев.

Нагадаємо, пільги хочуть скасувати: грошей не додасть, але життя ускладнить.

Раніше повідомлялося, доведеться йти до ТЦК: адвокат пояснив, чому іншого шляху немає.

Також, українцям можуть скасувати деякі пільги.