У світі фінансів та економіки панують невтішні прогнози щодо майбутнього курсу американського долара та інфляційних процесів в Україні.

Фінансові експерти, банківські аналітики та пересічні громадяни думають про одне й те саме: протягом наступних дванадцяти місяців курс "зеленого" зростатиме, а ціни на товари та послуги підвищуватимуться приблизно вдвічі швидше, ніж зараз.

Курс валют, фото Economics.segodnya
Курс валют, фото Economics.segodnya

Про це повідомляє Національний банк України, посилаючись на результати останніх опитувань та прогнозів. За інформацією регулятора, у березні 2024 року фінансові аналітики погіршили свої очікування щодо курсу долара на наступний рік, припускаючи його на рівні 41,13 гривні за один долар. Ще у січні вони прогнозували курс 40,29 гривні.

У лютому населення очікувало на курс долара на рівні 39,84 гривні, тоді як у січні представники банківської сфери припускали, що він досягне 41,31 гривні за "зелений".

Популярні новини зараз
Діставайте велосипеди: перевізники готуються підняти ціни на проїзд відразу на третину Упустив Дантес і впіймав Кацурін: найвідвертіші і не зовсім чесні фото Наді Дорофєєвої Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Що стосується інфляційних процесів, то фінансові аналітики у березні 2024 року дещо покращили свій прогноз, очікуючи зростання цін на 8,1% проти 8,2%, які вони передбачали у січні. Однак населення в лютому очікувало набагато вищої інфляції – на рівні 9,3%, а банкіри взагалі прогнозували зростання цін на божевільних 10,4%.

З іншого боку, Кабінет Міністрів України у держбюджеті на 2024 рік заклав середній курс на рівні 40,7 грн за долар, очікуючи на його зростання до 42,1 грн наприкінці року. Поки що ж курс долара знаходиться на позначці 38,40 гривні на міжбанку і 38,60 гривні на готівковому ринку.

Нагадаємо, вам знадобиться магніт: перевірте монети у гаманці – деякі можуть принести 35 000 гривень

Як повідомляв "Знай.uа", ПФУ оголосив про доплати пенсіонерам: допоможуть найбіднішим

Знай.uа писав, куди зникають ваші гроші і як не дати банкам їх "заморозити"