В умовах дефіциту бюджету і бойових дій, що активно несуть на "нулі", народний депутат Руслан Горбенко висловив ідею подвоєння "бойових" виплат для військовослужбовців. Ця пропозиція була висунута на тлі бажання солдатів отримувати значні стимули за свої зусилля у захисті країни.

Ініціатива збільшення "бойових" виплат прийшла з найвищих військових кіл, представлених головнокомандувачем ЗСУ Олександром Сирським.

Бойовий кіт Шайба з господарем. Фото Twitter
Бойовий кіт Шайба з господарем. Фото Twitter

Ідея полягає в тому, щоб подвоїти ці виплати і таким чином підняти мотивацію солдатів, які перебувають на передових позиціях.

"Вони хотіли б отримувати надбавку за бойові не 100 тисяч гривень, а 200 тисяч. Це можна робити? Так, можна! І є така пропозиція від головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського, який запропонував президентові подвоїти ці виплати для мотивації хлопців, які бажають боротися та воювати", – сказав Горбенко.

Популярні новини зараз
Дощі, грози і навіть заморозки: шашлик на Великдень доведеться відкласти, синоптики попередили про негоду Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було
Показати ще

Виплати: джерело: YouTube
Виплати: джерело: YouTube

Однак головним питанням є пошук фінансування для цього. Горбенко пропонує звільнити ресурси шляхом звільнення з армії тих, хто не бажає або не може брати участь у бойових діях:

"Я не бачу сенсу тримати таких людей у ​​лавах нашої армії, краще ці вивільнювані кошти (вони ж не отримуватимуть зарплату), направити на додаткову мотивацію хлопців, які бажають воювати, захищати свою країну."

Крім того, Знай.ua повідомляв, про купанти націлилися на три міста: генерал вказав напрям наступу

Також наш портал інформував, " Ноги гнили і сочилися": воїн ЗСУ, який побував у полоні, зізнався, що відбувається у нас у "підручках"

Раніше Знай.ua стало відомо, мочився посеред двору: п'яний майор вистрілив у чоловіка, який зробив йому зауваження