Скандальний Данило Гетманцев, який очолює фінансовий комітет Верховної Ради, висловив свої думки щодо зростаючої кількості ФОПів в Україні. На думку народного депутата, це не є індикатором відновлення економіки.

Про це він заявив у бесіді з Укрінформом.

Данило Гетманцев. Фото: скрін youtube
Данило Гетманцев. Фото: скрін youtube

У чому винні ФОПи

За словами Гетманцева, сплеск реєстрацій ФОП зумовлений не економічним зростанням, а прагненням уникнути оподаткування та обійти мобілізаційні обов'язки.

Він зазначив, що саме через статус ФОП, окремі особи намагаються уникнути внесення даних своїх працівників до реєстрів та вимог щодо військового обліку при прийомі на роботу.

Популярні новини зараз
"Тварі ви, ви не люди": обленерго довело пенсіонера до смерті через вимогу стояти в чергах Посилення мобілізації в Україні: як позбавлятимуть прав ухилянтів Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається" Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи
Показати ще

"Було б зручно сказати, що економіка стрімко зростає, однак реальність інша. Так, економіка відновлюється, але темпи цього відновлення не відповідають швидкості, з якою збільшується кількість ФОП. Насправді, для стрімкого розвитку економіки зараз немає належних умов," - розповів Гетманцев.

Данило Гетманцев, фото: spilno.net
Данило Гетманцев, фото: spilno.net

Мають платити більше

Також Данило Гетманцев висловив підтримку ідеї введення військового збору для ФОП першої та другої груп, які наразі не сплачують його з мінімальної зарплати.

"У час війни ми вважаємо, що уникнення військового збору неприйнятне. Військовий збір повинен бути обов'язковим для всіх, хоча й це не принесе значного припливу коштів до держбюджету," - додав народний депутат.

Мобілізація. Фото: скрін youtube
Мобілізація. Фото: скрін youtube

А от сам Данило Гетманцев, який постійно хоче залізти до кишені українців, любить жити на широку ногу. Знай.ua вже повідомляв, про оренду квартири у Франції за 9,9 млн грн, Rolex та тисячі євро на рахунку – розкоші, які задекларував Гетманцев.

Данило Гетьманцев знову опинився в центрі уваги після того, як стало відомо про наявне майно у його декларації за 2022 рік. За вказаними даними, народний депутат орендує квартиру у Франції для своєї дружини та двох синів.

Однак найцікавіше – це вартість оренди, яка вселяє повагу сумою в 9 923 007 гривень.

Данило Гетманцев. Фото: скрін youtube
Данило Гетманцев. Фото: скрін youtube

Опинившись у Франції, родина Гетьманцева тимчасово влаштувалась у квартирі, що належить компанії Les Hauts D'Esmeralda, зареєстрованій у Верхній Савої. Ця фірма, що займається нерухомістю, має у бенефіціарах матір Данила Гетьманцева, Олену Гетьманцеву.