У спробах зменшити суми у платіжках українці використовують різні способи економії, часом навіть не зовсім легальні. Проте хитрунів можуть швидко викрити вліпити до 300 тисяч гривень штрафу. Про це нагадують фахівці "Волиньбленерго".

В Україні трапляються непоодинокі випадки, коли громадяни користуються електроенергією в обхід лічильника. Серед порушників виявляють як побутових споживачів, і юридичних.

Електроенергія. Фото: скрін youtube
Електроенергія. Фото: скрін youtube

Енергетики нагадали, що такий метод "економії" далеко не найвигідніший. Порушників періодично виявляють та карають за усією суворістю закону.

"Неочікувані фінансові витрати та марні сподівання – єдиний реальний результат для порушника. Адже електропостачання йому відновлять тільки після оплати збитків і витрат на повторне підключення", – попередили енергетики.

Популярні новини зараз
Для ФОП вступили у дію нові правила Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками
Показати ще

Електролічильник. Фото: скрін youtube
Електролічильник. Фото: скрін youtube

Зазначається, що "безкоштовна" електроенергія обходилася побутовим споживачам у 310 тисяч гривень штрафу, а юридичним особам – удвічі дорожче.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, комунальники розпочали кампанію з покарання боржників: спочатку приватні будинки, а потім квартири.

Також наш портал інформував, мало відключень та позбавлення квартир: ціни на тепло та гарячу воду можуть вийти з-під контролю.

Крім того, інформаційний портал Знай, українці залишаться віч-на-віч з комунальними платіжками: субсидію призначать лише в кількох випадках.