Вартість природного газу в Україні знижується вже кілька місяців поспіль. Наприклад, лише за лютий ціна палива знизилася на 4,4%. Про це йдеться у даних Міністерства економіки України.

Фактична ціна реалізації природного газу за лютий 2024 року становила 12 180,30 гривень за 1 тисячу кубометрів без ПДВ. Якщо порівнювати із січнем, то вартість знизилася на 4,4%.

Газ. Фото: скрін youtube
Газ. Фото: скрін youtube

Щобільше, зниження вартості блакитного палива в Україні спостерігається четвертий місяць поспіль і його цінник уже майже вдвічі нижчий, ніж рік тому.

Ціни на газ. Фото: дані Мінекономіки
Ціни на газ. Фото: дані Мінекономіки

Популярні новини зараз
Медична помилка перетворила життя українки на пекло: "Те, що ви вижили – це феномен" Кому як пощастить: ПриватБанк виплатить клієнтам від 150 до 5000 грн Фанати засудили Могилевську за заохочення доньки: "Не зробили висновків..." Готуйте свої гаманці: українцям з 1 липня збільшать виплати, кому пощастить
Показати ще

Що буде з платіжками українців?

Вищезгадані коливання цін на блакитне паливо не вплинуть на платіжки простих українців. Для населення в Україні діють фіксовані тарифи, які захищені мораторієм.
Постачальники не можуть переглядати вартість ні в бік збільшення, ні зменшення, доки не буде скасовано мораторій.

Платіжки за газ. Фото: скрін youtube
Платіжки за газ. Фото: скрін youtube

Більшість побутових споживачів користуються послугами "Нафтогазу". Для них тариф на пальне становить 7,96 гривні за кубометр. Водночас в Україні є й інші постачальники газу, розцінки яких коливаються від 7,7 до 9,99 гривні за кожен кубометр.

Раніше портал Знай повідомляв, газ буде по 9,50, а вода злетить на 60%: експерт гостро розкритикувала ідею підвищення тарифів.

Також наш портал інформував, комунальники розпочали кампанію з покарання боржників: спочатку приватні будинки, а потім квартири.

Крім того, ми писали, українці залишаться віч-на-віч з комунальними платіжками: субсидію призначать лише в кількох випадках.