Побутові споживачі можуть понести серйозну відповідальність, якщо буде встановлено факт втручання у роботу газового лічильника. Про це нагадали на facebook-сторінці Івано-Франківської філії "Газмережі".

На українців очікують великі фінансові проблеми, якщо фахівці газової служби встановлять факт втручання в роботу лічильника.

Газовики. Фото: скрін youtube
Газовики. Фото: скрін youtube

"У разі встановлення факту втручання у роботу лічильника, з метою зменшення його показів, споживач змушений оплатити вартість експертизи, послуг зняття-встановлення приладу, вартість самого лічильника та відшкодувати збитки, завдані газорозподільній компанії", - попередили газовики.

Зазначається, що факт втручання у газовий лічильник нерідко виявляли у житлі, яке здавалося в оренду чи купувалося на вторинному ринку. В обох випадках відповідальність за порушення несе власник житла.

Популярні новини зараз
Для ФОП вступили у дію нові правила Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається" Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками
Показати ще

Лічильник газу, скріншот: YouTube
Лічильник газу, скріншот: YouTube

Щоб не відповідати за порушення, яке не робили, газовики радять проводити позачергову перевірку лічильника перед покупкою житла. Якщо квартира здається в оренду, то перевірку слід провести за найменших сумнівів щодо обсягів споживання газу орендарями житла або якщо помітили пошкодження лічильника.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, "Придивіться до своїх лічильників": "Газмережі" терміново звернулися до українців.

Також наш портал інформував, оплата за газ більше не "витягуватиме" останні копійки: у кого з українців стане менше платіжок.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, "В оману вводить Нафтогаз!": українці дізналися звідки "ростуть ноги" у зайвих нарахуваннях за газ.