Українцям можуть сплатити майже 20 тисяч гривень за старі 10 копійок. Незвичайні монети дуже цікавлять нумізматів і часом цінники на них можуть сягати вищого рівня. Про це повідомляють фахівці ресурсу "Монети-ягідки".

Цінну монету часом можна знайти навіть випадково, але головне придивитися до неї, адже особливості, за які платять колекціонери, не завжди можна помітити неозброєним поглядом.

Монети. Фото: скрін youtube
Монети. Фото: скрін youtube

Наприклад, за монету номіналом 10 копійок 1992 року на аукціонах можна отримати близько 10-18 тисяч гривень. Цінується різновид 2.21ВАк, який має ряд відмінних рис:

  • гурт з великою насічкою;
  • гострий та вузький середній зуб тризуба;
  • гроно №2 – у формі тупокутного трикутника.

Цінна монета. Фото: monety-yagidky
Цінна монета. Фото: monety-yagidky

Популярні новини зараз
Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається" Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову Перші 84 дні безкоштовно, потім – 25 гривень: Lifecell запровадив нову послугу задешево Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути
Показати ще

Непогані гроші можна отримати за 10 копійок 1994 року різновиду 2ГБк – від 2 до 2,6 тисячі гривень. Дізнатися цінну копійку можна по гурту з великою насічкою, грона №7 - воно не стосується ягоди, а також четвертого зерна третього колосу - воно розімкнене.

Цінна монета. Фото: monety-yagidky
Цінна монета. Фото: monety-yagidky

Монета номіналом 10 копійок 2001 року була викарбувана обмеженим тиражем у 5 тисяч штук, тому колекціонери із задоволенням придбають її приблизно за 1000 гривень.

Цінна монета. Фото: monety-yagidky
Цінна монета. Фото: monety-yagidky

Раніше портал Знай повідомляв, банкноти у вашому гаманці можуть виявитися в рази дорожчими від номіналу: які цінуються колекціонерами.

Також наш портал інформував, джекпот у вашому гаманці: за які монети колекціонери можуть заплатити понад 20 тисяч гривень.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, гаманець трісне від кількості купюр: за яку українську монету можна отримати цілу гору грошей.