Вершкове масло та соняшникова олія – розхідники для приготування страв, без яких дуже непросто обійтися. Але ціни на ці продукти невблаганно повзуть вгору. Про це свідчать дані моніторингу, які опубліковані на порталі "Мінфін".

Березень розпочався з неприємних новин – у супермаркетах піднялися ціни на стратегічно важливі продукти, без яких на кухні просто нема чого робити.

ціни на олію у супермаркеті \ фото Знай.UA
ціни на олію у супермаркеті \ фото Знай.UA

Ціни на вершкове масло

Масло вершкове "Селянське 72,5%" вдарить по гаманцях українців новим середнім цінником - 71,74 гривні за 200 грамів. У лютому продукт був дещо дешевшим - 71,31 гривні.

Вартість масла торгової марки "Яготинське 73%" також "полоскоче нерви". Цінник збільшився з 78,51 до 79,12 гривні за 200 грамів. При цьому у деяких супермаркетах ціна сягає майже 83 гривень.

Популярні новини зараз
Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар" Для ФОП вступили у дію нові правила За один долар – 50 гривень: до чого варто готуватися українцям Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру
Показати ще

Ціни на вершкове масло. Фото: скрін Мінфін
Ціни на вершкове масло. Фото: скрін Мінфін

Ціни на соняшникову олію

Ситуація з соняшниковою олією трохи оптимістичніша. Продукт торгової марки "Щедрий Дар" зріс у ціні з 59,19 до 60 гривень за 850 мл. Водночас рафінована олія торгової марки "Олейна" подешевшала - з 55,95 до 55,67 гривні за 850 мл.

Ціни на соняшникову олію Фото: скрін Мінфін
Ціни на соняшникову олію Фото: скрін Мінфін

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, ситний сніданок забезпечений: супермаркети порадували цінниками на рис, олію та свинину.

Також наш портал інформував, омлет із грінками – дешевшає: українські супермаркети показали ціни на яйця, хліб та соняшникову олію.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, літр 36 грн, а пачка - 68: в Україні супермаркети потішили новими цінниками на молоко, олію та сир.