Комунальники пішли на компроміс із неплатниками й дали останній шанс уникнути відключення послуг та судових розглядів. Про це йдеться у офіційному порталі Києва.

Протягом повномасштабної війни більшість киян вчасно сплачують за житлово-комунальні послуги. Втім, є категорія споживачів, які нагромадили заборгованість.

Платіжки за комуналку Фото: скрін youtube
Платіжки за комуналку Фото: скрін youtube

У зв'язку зі скасуванням мораторію боржників чекає відключення від надання послуг та примусове стягнення боргів через суди. Проте комунальники дали останній шанс неплатникам уникнути такої долі.

Так, комунальний концерн "Центр комунального сервісу" пропонує таким споживачам укласти договір про реструктуризацію боргу. Це дозволить поетапно виплачувати борг, якщо фінансове становище дозволяє відразу погасити всю суму.

Популярні новини зараз
Компанія Apple "вбила" багатомільйонне місто одним рішенням: тепер можна зносити все Медична помилка перетворила життя українки на пекло: "Те, що ви вижили – це феномен" Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію
Показати ще

Відповідно, такий крок врятує від відключення послуг та судових розглядів, які несуть додаткові витрати для боржника.

Оплата комуналки. Фото: скрін youtube
Оплата комуналки. Фото: скрін youtube

Зазначається, що кияни, які вимушено покинули будинки через війну, можуть укласти договір про реструктуризацію дистанційно, скориставшись поштовим зв'язком або підписавши договір електронним цифровим підписом.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, доведеться заощаджувати на їжі чи брати кредити: тарифи зростуть, а субсидію дадуть не всім.

Також наш портал інформував, чи нараховують більше, ніж споживаєте: як вирішити проблему з неіснуючими боргами за світло.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, "Підняття неминуче": електроенергія для українців може подорожчати до 5,5 грн за кіловат.