Серед деяких споживачів існує думка, що плату за доставку газу вже включено до основного тарифу - 7,96 гривні за куб. Фахівці "Нафтогазу" відповіли, чи це так насправді.

До компанії "Нафтогаз" звернувся українець, який заявив, що у мережі "завірусився" документ, де нібито зазначено, що до основного тарифу вже включено вартість доставки газу. Він поцікавився, чи тепер можна не оплачувати "другу" платіжку за блакитне паливо.

"Нафтогаз". Фото: скрін youtube
"Нафтогаз". Фото: скрін youtube

Фахівці газопостачальної компанії відповіли, що доставка газу справді включена до тарифу 7,96 грн за куб. Втім, йдеться про транспортування ресурсу великими магістральними газопроводами. Доставка блакитного палива безпосередньо до будинків українців – окрема послуга, за яку потрібно платити оператору ГРМ.

"Саме своєму місцевому оператору ГРМ Ви окремо сплачуєте за доставку газу безпосередньо до вашого будинку. Він відповідає за доставку газу від великих магістральних газопроводів до ваших осель, місцевих підприємств, лікарень, шкіл та дитячих садочків", - йдеться у повідомленні.

Популярні новини зараз
Посилення мобілізації в Україні: як позбавлятимуть прав ухилянтів За один долар – 50 гривень: до чого варто готуватися українцям Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи
Показати ще

Платіжки за газ. Фото: скрін youtube
Платіжки за газ. Фото: скрін youtube

"Друга" платіжка за газ є обов'язковою для всіх споживачів, навіть тих, хто тимчасово не споживає блакитне паливо. Відмовитись від сплати можуть лише ті українці, які від'єднають домогосподарство від газової мережі.

Пояснення від "Нафтогазу". Фото: скрін facebook.com/NaftogazGasSupply
Пояснення від "Нафтогазу". Фото: скрін facebook.com/NaftogazGasSupply

Раніше портал Знай повідомляв, готуйтеся платити за газ більше: на скільки можуть піднятися тарифи.

Також наш портал інформував, "Придивіться до своїх лічильників": "Газмережі" терміново звернулися до українців.

Крім того, інформаційний портал "Знай" повідомляв, залишать без будинку чи квартири: за яку суму боргу в українців забиратимуть нерухомість.