На українських водіїв очікують нові ціни на паливо. Що і на скільки зміниться в ціні, розповів експерт Сергій Куюн у коментарі "24 каналу".

Ситуація на кордоні з Польщею спровокувала певні проблеми на ринку палива в Україні. Водіям слід очікувати зростання цін у березні на один із популярних видів палива.

Автогаз. Фото: скрін youtube
Автогаз. Фото: скрін youtube

За словами фахівця, через блокаду кордону дорожчатиме скраплений газ. Проблема в тому, що левова частка того, що поляки продають українцям – паливно-мастильні матеріали. Протести ускладнюють логістику, тому паливо йде в об'їзд польського кордону та заїжджає в Україну через Словаччину, Угорщину та Румунію.

АЗС. Фото: скрін youtube
АЗС. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Шокуюча знахідка посеред льодовика: в Альпах археологи натрапили на щось жахливе Оскаржите після мобілізації: у новому законі знайшли дивну норму На українців чекає дощовий тиждень, але його фінал обіцяє радість: прогноз погоди в Україні Пенсіонерів розчулили новиною: хто у червні отримає доплату 1500 грн
Показати ще

Такі умови призводять до додаткових витрат на логістику, що вплине на цінники для українських водіїв. Сергій Куюн зазначає, що автогаз може додати у ціні приблизно 3 гривні – до 30 гривень за літр. Далі вартість збільшуватися не повинна, оскільки обсяги заміщатимуться іншими поставками.

Варто зазначити, що станом на 1 березня середня вартість автогазу в Україні становить 28,04 гривні за літр. На українських АЗС спостерігається поки що незначний приріст цін.

Ціни на пальне. Фото: скрін Мінфін
Ціни на пальне. Фото: скрін Мінфін

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, весна принесе нові ціни на заправки: водіїв попередили, як зміниться вартість пального в березні.

Також наш портал інформував, сигнали, які не можна ігнорувати: 6 ознак, які "кричать" про терміновий ремонт гальм.

Крім того, ми писали, вам "впарили" бодягу: як перевірити якість бензину та захистити залізного коня від поломок.