Українців потішили новим перерахунком цін на популярні продукти. У супермаркетах стали доступнішими рис, соняшникова олія та свинина. Скільки доведеться заплатити, показують дані моніторингу на порталі Мінфін.

Продукти харчування – одна з головних статей видатків багатьох українських сімей. Ціни на товари зростають активніше, ніж рівень доходів населення, тому заповнювати холодильник їжею стає дуже непросто. Так, напередодні весни українців порадували здешевленням певної продукції.

Супермаркет. Фото: скрін youtube
Супермаркет. Фото: скрін youtube

Ціни на рис

Рисова крупа одна з найпопулярніших у світі, зокрема в Україні. На кінець лютого вартість продукту відчутно знизилася. Так, середній цінник на довгий рис зменшився із 76,19 до 58,80 гривні за кілограм. Водночас круглий рис зменшився у ціні з 84,24 до 72,50 гривні за кіло.

Ціни на рис. Фото: скрін Мінфін
Ціни на рис. Фото: скрін Мінфін

Популярні новини зараз
Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Сім'ї отримають по 5000 гривень: хто у списку Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись
Показати ще

Ціни на соняшникову олію

Соняшникова олія "Олейна", рафінована в середньому, продається за ціною 54,92 гривні за 850 мл. Для порівняння – місяцем раніше продукт коштував 56,64 гривні.

Ціни на соняшникову олію Фото: скрін Мінфін
Ціни на соняшникову олію Фото: скрін Мінфін

Ціни на свинину

Популярне м'ясо стало трохи доступнішим для гаманців простих українців. Середня вартість грудинки знизилася з 179,62 до 164,52 гривні за кіло, лопатка подешевшала з 171,61 до 168,28 гривні за кіло, а ошийок з 236,86 до 214,92 гривні за кіло.

Ціни на свинину. Фото: скрін Мінфін
Ціни на свинину. Фото: скрін Мінфін

Ціни на свинину. Фото: скрін Мінфін
Ціни на свинину. Фото: скрін Мінфін

Раніше портал Знай повідомляв, нові ціни на макарони, сосиски та яйця мотивують сідати на дієту: задоволення не з дешевих.

Також наш портал інформував, омлет із грінками – дешевшає: українські супермаркети показали ціни на яйця, хліб та соняшникову олію.

Крім того, ми писали, страви будуть смачніші, а гаманець ціліший: кетчуп, майонез і томатна паста порадували здешевленням.