Деяким українцям нарахують страховий стаж за роки, коли вони не працювали. Хто і за яких умов може на це розраховувати, пояснила заступник голови правління Пенсійного фонду України Ірина Ковпашко в інтерв'ю "Українському Радіо".

Деякі категорії громадян можуть розраховувати, що їм зарахують кілька років страхового стажу за період, коли вони не були офіційно працевлаштовані.

ПФУ. Фото: скрін youtube
ПФУ. Фото: скрін youtube

Ідеться про українок, які не могли працювати у зв'язку з доглядом за дитиною до трирічного віку. Якщо у трудовій книжці цей період немає записів про роботу, його зарахують у стаж.

"До стажу роботи не працюючої жінки зараховується період догляду за дитиною до трирічного віку. Тобто, якщо на підставі трудової книжки жінка не працювала, то вона надає свідоцтво про народження дитини і такий період, але не довше, ніж до досягнення дитиною трирічного віку, зараховується до її стажу", - розповіла чиновниця.

Популярні новини зараз
Поміняють та відремонтують: киянам зробили важливе оголошення В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар" Тисячі українців привітають грошима: хто та яку допомогу отримає
Показати ще

ПФУ. Фото: скрін youtube
ПФУ. Фото: скрін youtube

Однак, якщо жінка працювала в період догляду за дитиною, то додаткового зарахування до страхового стажу не буде.

"Важливо розуміти, що навіть якщо жінка працювала, то цей період одночасно не може бути зараховано до стажу як робота, і ще додатково як період догляду", - пояснила Ірина Ковпашко.

Раніше портал Знай повідомляв, залишився місяць: Пенсійний фонд терміново попередив одержувачів виплат.

Також наш портал інформував, пенсіонерам назвали наслідки ігнорування ідентифікації: що буде з грошима на картках.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, нарешті не доведеться зводити кінці з кінцями: 3 дієві способи збільшити пенсію.