У Києві стався випадок тіньового функціонування житлового будинку, який викликав невдоволення та занепокоєння серед його мешканців. ЖЕК "Гарт-Інвест №1", що обслуговує ЖК "Грюнвальд", наражає місцевих жителів на грошове "вимагання" у справі з теплопостачанням на суму майже мільйон гривень.

Здавалося б, все гаразд, але будова так і не була введена в експлуатацію, а будинок, за фактом, не має юридичного статусу. Про це розповіли у репортажі телеканалу "Київ".

Мешканці будинку стикаються з абсурдними вимогами ЖЕКу, який загрожує відключенням електроенергії та шантажує мешканців незрозумілими боргами.

"Тепло дали пізніше і все це під тиском, що ми вам не дамо тепло, якщо ви не заплатите заздалегідь щось. Щоб отримати тепло, ми сплатили по три тисячі гривень авансом. Щороку це ультиматум", — розповідають жителі будинку.

Популярні новини зараз
Поміняють та відремонтують: киянам зробили важливе оголошення Новий закон про мобілізацію: чи позбавлять українців житла за неявку по повістці Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"
Показати ще

Ситуація стає ще більш неприємною, коли виявляється, що будинків, подібно до "Грюнвальда", багато – тільки в Києві їх більше 300.

"Будинок не введений в експлуатацію, не може створити ОСББ і відповідно ОСББ не може укласти прямі договори з цими компаніями. Сім років не вводять в експлуатацію з невідомих причин. Забудовник не йде з нами на контакт, щоб ми розуміли – чому нас не вводять в експлуатацію. У будинку немає фізичної адреси. Ми – будинок привид. Ми підозрюємо, що це шахрайська схема відмивання грошей для власного збагачення саме нашим забудовником та його кишеньковим ЖЕКом", — розповідають мешканці.

Експерти припускають, що це може бути частиною шахрайської схеми, спрямованої на відмивання грошей, і висловлюють побоювання щодо подібних схем в інших забудовах.

Нагадаємо, про ставлять без будинку чи квартири: за яку суму боргу в українців забиратимуть нерухомість

Раніше ми писали про те, що не укриття, а наркопритон: киянам нема де ховатися, ніхто не реагує на скарги