Деякі громадяни, котрі виходять на заслужений відпочинок мають право на одноразову виплату допомоги у вигляді 10 пенсій.

Це стосується, зокрема працівників, які виходять на пенсію за вислугою років: медики, педагоги, соціальні працівники. При виході на відпочинок, вони за деяких умовах, мають отримати виплату у вигляді 10 пенсій.

Виплати. Фото: скрін youtube
Виплати. Фото: скрін youtube

Які умови для отримання 10 пенсій

1) Виплата призначається, коли громадянину виповняється 60 років. Це достатній вік для виходу на пенсію у такому разі.

Популярні новини зараз
З 1 червня українці платитимуть за воду по оновленому тарифу: кому радять приготуватися "Буде не страшно...": астролог визначив, чого чекати українцям до середини 2024 року Судний день розраховано: коли і чому людство може зникнути Україна забуде, що таке війна: ясновидець розповів про майбутнє нашої країни та про те, коли закінчаться бойові дії
Показати ще

2) При умові не отримання особою жодного іншого виду допомоги.

3) На момент призначення пенсії людина повинна працювати у державній установі на посадах, які дають право на вислугу років. Вислуга повинна бути не менше 30 років для жінок, і 35 років для чоловіків.

Виплати. Фото: скрін youtube
Виплати. Фото: скрін youtube

Це передбачено законом України про "Загальнодержавне обов’язкове пенсійне страхування". Зміни у цьому положенні затверджені у липні 2011 року. Тому, якщо людина оформляла пенсію раніше заявленого строку, то право на таку виплату втратила.

Але, справедливо буде зазначити, що у будь-якому випадку, пенсія за вислугу років призначається тільки у випадку, коли людина вже звільнилась з роботи і повністю вийшла на пенсію. Працюючим пенсіонерам такі виплати не призначаються на законодавчому рівні.

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, навесні українцям двічі піднімуть пенсійні виплати: хто серед щасливчиків

Раніше наш портал інформував, зручний розрахунок з боргами не для всіх: українці з різних міст скаржаться на безвихідь

Також портал Знай повідомляв, 60 років далеко не межа: майбутнім пенсіонерам можуть ускладнити вихід на заслужений відпочинок