Наприкінці 2023 року, уряд скасував мораторій на відключення комунальних послуг українцям, які мають заборгованість. А з початком нового року рішення ввели в дію.

Боржникам запропонували декілька виходів з ситуації: погасити борг всією сумою, розділити на зручний період часу, тобто реструктуризувати або залишитися без світла/газу/води. Але як виявилося, скористатися реструктуризацією боргу за природний газ можуть не всі.

Споживання газу. Фото: скрін youtube
Споживання газу. Фото: скрін youtube

До компанії "Нафтогаз" звернувся обурений чоловік та розповів, що така можливість недоступна для мешканців Донецької області ще з початку опалювального сезону.

"Чому в Донецькій області немає можливості реструктиризації заборгованості? При чому з опалювального сезону? Спеціально людей в борги заганяєте? обурюється чоловік

Популярні новини зараз
ПриватБанк звернувся до власників пенсійних карток: як уникнути затримок із виплатами Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..." Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією
Показати ще

Квитанція "Нафтогазу", скріншот: Facebook
Квитанція "Нафтогазу", скріншот: Facebook

Але як виявилося, укласти оплату частинами не можуть мешканці й ще однієї області - Сумської. Про таку ситуацію написала мешканка регіону.

"В Сумській області також немає можливості реструктиризації в опалювальний період. Ні письмові заяви на електронну пошту, ні дзвінки на гарячу лінію не допомагають". скаржиться жінка

Що відповіли в "Нафтогазі"

На обидва коментарі фахівці компанії надали однакову відповідь - зараз працюють над тим, щоб розширити способи оформлення даної послуги.

Важливо, що скасування мораторію не поширюється на мешканців територій, де ведуться бойові дії або населених пунктів, що знаходяться під тимчасовою окупацією.

Скарга на "Нафтогаз".Фото: скрін Фейсбук
Скарга на "Нафтогаз".Фото: скрін Фейсбук

Скарга на "Нафтогаз".Фото: скрін Фейсбук
Скарга на "Нафтогаз".Фото: скрін Фейсбук

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, борги з комуналки вже не такі страшні: як знайти вихід за допомогою субсидії та списання

Раніше портал Знай інформував, заплатити доведеться зі своєї кишені: працівники обленерго сповістили споживачів

Також наш портал повідомляв, з речами на вихід: українців залишать без дому через борги за комуналку