Валюту українці можуть купляти як у банках, так і в обмінних пунктах. Це пов’язано з відміною в Україні обмежень стосовно купівлі валюти, в тому числі і доларів. Про це розповіли на OBOZ.UA.

Як відомо, нові правила Національного банку України почали діяти вже з 1 грудня минулого року. Коли обмеження були у силі, то українці могли придбати лише певну суму валюти і залежала вона від: залишку готівкової валюти та обсягу перевищення між купівлею та продажем валюти.

Валюта. Фото: скрін youtube
Валюта. Фото: скрін youtube

Тому, тепер українці не мають ліміту при купівлі/продажу іноземної валюти.

За словами експертів, зняття обмежень прямо позитивно вплинули на стан валютного ринку в Україні. Зокрема він має сприяння в:

Популярні новини зараз
Більше не видурять гроші: як перевірити, що сайт, банківська картка чи мобільний номер є шахрайськими Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..."
Показати ще
  • Мінімізації різниці між готівковими та безготівковими операціями;
  • Стабілізації очікувань з курсу;
  • Підвищення стійкості ринку валюти.

За словами Тараса Лєсового – начальника департаменту казначейства, долар у березні трошки підвищиться. Підвищення буде стосуватись саме готівки. Банківський сектор зробив прогноз і він поки що такий: вартість долара буде коливатись від 38,25 до 40,5 гривень. Різниця готівкового курсу також буде невелика і сягне до 50 копійок у банківських установах, а в обмінниках – до 1 гривні.

Валюта. Фото: скрін youtube
Валюта. Фото: скрін youtube

На валютному ринку між продавцями буде продовжуватись конкуренція. Це буде нести в собі мінімалізацію різниці між купівлею та продажем валюти у готівці. Ця різниця за прогнозами буде складати 10-20 копійок.

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, банківської таємниці не існуватиме: Нацбанк хоче змінити підхід до фінансів українців

Раніше наш портал інформував, готуйте гаманці: експерт радить активно закуповуватись валютою перед весною

Також портал Знай повідомляв, комерційні банки або звичайні обмінники: українцям розповіли, як не прогадати з купівлею валюти