У пенсіонерів залишилося близько місяця, щоби встигнути пройти вкрай важливу процедуру. Відповідну заяву зробили у Головному управлінні Пенсійного фонду в Одеській області.

У відомстві нагадали, що частина пенсіонерів ризикує залишитись без виплат уже з 1 квітня. Це стосується всіх тих, хто не встигне пройти обов'язкову ідентифікацію у встановлені терміни – до 31 березня.

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

Процедура є обов'язковою для отримання виплат у 2024 році, а пройти її необхідно громадянам, які набули статусу внутрішньо переміщеної особи до 24 лютого 2022 року. Пройти ідентифікацію можна у "Ощадбанку" чи органах Пенсійного фонду. Для цього слід з'явитися у відділення та надати документ, що підтверджує особу, наприклад, паспорт.

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути
Показати ще

Також до фізичної ідентифікації прирівнюється авторизація в особистому електронному кабінеті на вебпорталі електронних послуг ПФУ за допомогою кваліфікованого електронного підпису.

Крім того, пройти ідентифікацію можна відеоконференцзв'язку. Для цього пенсіонеру необхідно подати відповідну заявку через вебпортал Пенсійного фонду.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, пенсіонерам назвали наслідки ігнорування ідентифікації: що буде з грошима на картках.

Також наш портал інформував, як перевірити нарахування субсидії та уникнути її "відпливу" з рук: Пенсійний фонд України роз'яснює.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, чому однакові стаж та зарплата призводять до різних пенсій: експерт пролив світло на хвилююче питання.