В Україні фіксується зростання цін на популярну овочеву продукцію – буряк, картопля та болгарський перець. Як змінилися цінники, показують дані проекту EastFruit та порталу "Мінфін".

Українські господарства ведуть відвантаження столових буряків за ціною від 12 до 16 гривень за кілограм. Це в середньому на 17% перевищує цінники, що фіксувалися тижнем раніше.

Ціни на овочі, фото: Знай.ua
Ціни на овочі, фото: Знай.ua

Таке подорожчання пояснюють підвищеним попитом на продукцію з боку роздрібних мереж та оптових компаній. При цьому обсяги буряків на ринку дещо обмежені, що дає змогу продавцям підвищувати ціни. За даними аналітиків, буряк зараз продається в середньому на 74% дорожче, ніж за аналогічний період минулого року. При цьому не виключається, що надалі ціни почнуть зменшуватись.

Ціни на овочі. Фото: скрін youtube
Ціни на овочі. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Більше не видурять гроші: як перевірити, що сайт, банківська картка чи мобільний номер є шахрайськими Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..." Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись
Показати ще

Водночас у супермаркетах спостерігається зростання цін на інші популярні овочі.

Так, наприклад, середня вартість картоплі збільшилась із 24,17 до 25,80 гривні за кілограм. У деяких торгових мережах вартість овочів сягає 30 гривень за кіло.

Ціни на картоплю. Фото: скрін Мінфін
Ціни на картоплю. Фото: скрін Мінфін

Болгарський перець показав значно активніше зростання цін. Середній цінник супермаркетів становить 214,30 гривні за кілограм. Вартість злетіла одразу на 44 гривні.

Ціни на перець. Фото: скрін Мінфін
Ціни на перець. Фото: скрін Мінфін

Раніше портал Знай повідомляв, банани по 22 грн, а яблука – 15 грн: в Україні різко падають ціни на популярні фрукти .

Також наш портал інформував, пояси можна послабити? Українців порадували зниженням цін на важливі продукти – що подешевшало .

Крім того, ми писали, лимони дешевшають, а виноград знову злітає в ціні: українцям показали скільки коштуватиме похід за фруктами.