Деяким українцям потрібно готуватися до більш серйозних сум у платіжках за воду та каналізацію. Ще один водоканал оголосив про підвищення тарифів одразу до 90%. Про це йдеться на офіційній facebook-сторінці підприємства.

Готуватись до помітного подорожчання послуг необхідно мешканцям міста Бар. Переглянути тариф на централізоване водопостачання та централізоване водовідведення вирішили у зв'язку з тим, що чинні ціни не відповідають економічним реаліям.

Комунальні платіжки. Фото: скрін youtube
Комунальні платіжки. Фото: скрін youtube

Востаннє тарифи підвищувалися у 2021 році, а з того часу зросли зарплати, подорожчала електроенергія та реагенти.

Зазначається, що наразі тариф для всіх категорій споживачів єдиний і становить 51 гривню. У планах диференціювати його та підняти.

Популярні новини зараз
В Україні впроваджують новий спосіб оплати за тепло: що тепер робитимемо Українцям знову заплатять 2200 гривень: шанс підготуватися до зими Ціни на популярний продукт взлетіли до небес: чому українці вирішили його ігнорувати Додадуть 500 гривень: пенсіонерам обіцяють надбавку у червні
Показати ще

Так, нові розцінки будуть такими:

  • для населення тариф подорожчає на 42,9% – до 72,89 гривні за кубометр;
  • для бюджетних організацій та інших категорій тариф піднімуть одразу на 93,6% – до 98,78 гривні за кубометр.

Лічильник води. Фото: скрін youtube
Лічильник води. Фото: скрін youtube

Важливо, що це непоодинокий випадок підвищення тарифів на воду та каналізацію. Ряд водоканалів ще з 1 січня запровадили нові розцінки для споживачів, а з 1 квітня очікується нова хвиля підняття тарифів у низці українських міст, зокрема у столиці.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, українці можуть звільнитися від сплати комунальних послуг: юрист підказала лазівку.

Також наш портал інформував, людям підвищення тарифів, олігархам та монополістам – радість: експерт пояснив, кому вигідно піднімати ціни.

Крім того, ми писали, комуналка витягне останні копійки: серйозний стрибок цін на газ і світло може статися вже навесні.