Жінка поділилася історією про проблеми із реструктуризацією заборгованості за електроенергію. Намагаючись домовитися та укласти угоду на півроку, вона зіткнулася з відключенням електроенергії та додатковими витратами.

Договір, який їй надали, не відповідає стандартному Типовому договору для реструктуризації заборгованості, повідомляє портал "На Пенсії".

Підписання договору / фото: Freepik
Підписання договору / фото: Freepik

Важливо те, що не було враховано доходи споживача та не роз'яснено графік погашення боргу, що є обов'язковим під час укладання такого договору.

Навіщо ми це пояснюємо? У зв'язку із стягненням заборгованостей у боржників за комунальні послуги, багато споживачів укладають договір про реструктуризацію боргу, тобто поділ його на кілька частин.

Популярні новини зараз
Європі пророкують "пекельну" спеку: що чекає на Україну Українським водіям загрожує чималий штраф: через що можна залишитись без грошей у воєнний час У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією
Показати ще

Однак, не завжди цей договір може бути укладений правильно, тому споживачам варто уважно ознайомлюватися з його деталями та знати, що робити у разі порушень, оскільки за наслідки відповідатимуть тільки вони та ніхто більше.

Підписання договору, фото freepik
Підписання договору, фото freepik

Отриманий документ також може відповідати стандартам, що звужує права споживача. У зв'язку з цим ваші вимоги просто не можуть вважатися дійсними.

Якщо ви зіткнулися з неправомірним характером укладання договору, є кілька заходів для запобігання наслідкам:

  1. Рекомендується звернутися зі скаргою до підприємства, вимагаючи розірвання договору через його невідповідність стандартам.
  2. У разі незадовільної відповіді можна звернутися до Національної комісії, яка здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг.
  3. Також варто розглянути можливість подання позову до суду для визнання договору недійсним та вимоги його розірвання, зібравши усі необхідні докази.

Раніше ми писали, що у слуги стоматолога стануть по кишені: яке лікування українці зможуть отримати безкоштовно

Також наш портал інформував, можна "влетіти" майже на 3 тисячі гривень: енергетики попередили українців