Для всіх наших дорогих та шанованих читачів, які уважно стежать за своїми платіжками з комуналки, а також хочуть знати всі нюанси щодо субсидій, є дуже важлива інформація від фахівців Пенсійного фонду України.

Справа в тому, що у ПФУ нагадали, що саме так, якщо середньомісячний дохід сім'ї пільговика у розрахунку на одну особу перевищує величину доходу, який дає право на податкову соціальну пільгу у 2024 році – 4240 грн, можна звернутися за житловою субсидією.

Тобто коли дохід більший, ніж 4240 грн, право на пільгу за доходами втрачається, але водночас за таких обставин пільговик має право звернутися за житловою субсидією.

Про це стало відомо завдяки інформації з публікації ПФУ та коментарям до неї у мережі Facebook.

Оформлення документів, скріншот: YouTube
Оформлення документів, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз
Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома
Показати ще

Один із українців звернувся з такою претензією: "Це нонсенс... Одночасно??? Тобто, з одного боку, людина втрачає право, а з іншого може звернутися за субсидією... Тобто для чого? Щоб отримати відмову, оскільки у неї більше Чим таки залишається якась можливість отримати субсидію за якихось додаткових обставин?Тоді за яких?Не хочу набридати питаннями, але закон має бути однозначним, зрозумілим. Начебто. Ні? будь ласка, тому що я розгублений від вашої відповіді, вибачаюсь...".

Відповідь ПФУ, скріншот: Facebook
Відповідь ПФУ, скріншот: Facebook

У свою чергу представники ПФУ відповіли, що пільга – це допомога, яка надається лише певним категоріям осіб. Наприклад, це ветерани війни, чорнобильці, багатодітні сім'ї та ін.

Житлова пільга може надаватися без урахування доходів, і з урахуванням середньомісячного сукупного доходу сім'ї. Якщо пільга "за доходами" та дохід при цьому більший за 4240 грн - пільги немає. Житлова субсидія – це зовсім інша допомога. Вона залежить виключно від майнового та матеріального стану домогосподарства: маєш низький дохід – можеш отримувати житлову субсидію.

Оформлення документів, скріншот: YouTube
Оформлення документів, скріншот: YouTube

За наявності одночасно права на субсидію та на пільгу надається лише один із видів допомоги. Якщо дохід перевищує поріг, який дозволяє отримати пільгу і пільга в сім'ї не виходить, то з таким доходом часто можна розраховувати на субсидію, адже вона розраховується за іншими критеріями та за іншим принципом. З механізмом розрахунку розміру житлової субсидії можна ознайомитись тут: https://www.pfu.gov.ua/2163415-mehanizm-rozrahunku.

Нагадаємо, житлова субсидія в Україні: розгадка формули дозволить не переплатити газ та паливо.

Раніше повідомлялося, що звільняти будуть без поважної причини: українцям готують нові правила.

Також, залишать без будинку чи квартири: за яку суму боргу в українців забиратимуть нерухомість.