Для того, щоб не переплачувати зайвого за газ, необхідно встановити лічильник на нього. Однак, на ринку зараз широкий асортимент приладів і звичайним користувачам зазвичай важко обрати оптимальний за ціною та характеристиками пристрій.

Про те, які лічильники пропонуються зараз споживачам та про їх характеристики розповідає "Нафтогаз".

Лічильник газу, скріншот: YouTube
Лічильник газу, скріншот: YouTube

Найпопулярнішою побутовою моделлю є мембранні (камерні) лічильники. Їх легко змонтувати й вони будуть довго вам служити, однак вони чутливі до низьких температур і створюють сторонній шум при роботі.

Також споживачам пропонують роторні лічильники. Вони доступніші за мембранні, втім прилади гучно працюють і є вибухонебезпечними.

Популярні новини зараз
Діставайте велосипеди: перевізники готуються підняти ціни на проїзд відразу на третину Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися Подорожчання до 90%: споживачам анонсували "сюрпризи" рахунках за комуналку Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи
Показати ще

Найбільш сучасним варіантом є електронний лічильник. Коштує він дорожче за два попередні варіанти, однак цей прилад більш точний та не створює шуму при роботі.

Газовий лічильник. Фото: скрін youtube
Газовий лічильник. Фото: скрін youtube

Найдорожчим варіантом є смартлічильники. У них одночасно поєднується лічильник та електронний модуль з Wi-Fi модемом. Цей пристрій здатен автоматично передавати показання постачальнику та здатні виявляти витік газу.

Для того, щоб обрати для себе оптимальний газовий лічильник, необхідно порахувати кількість приладів, що працюють на газу та скільки вони споживають блакитного палива на годину.

Використовуючи ці дані, виберіть відповідний прилад за показниками із таблиці.

Зазначається, що газовий прилад обліку має середній термін експлуатації 20-25 років за ідеальних умов без впливу негативних факторів

При цьому українців попереджають про те, що самостійно встановлювати та ремонтувати газовий прилад обліку забороняється.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, показники лічильників не приймаються: чому суми у платіжках нараховують "як завгодно".

Також наш портал інформував, сплатили вчасно, а борг з'являється ні звідки: українцям вказали на нюанс, про який часто забувають.

Крім того, ми писали, холодна погода – не привід переплачувати: як можна хитро зекономити на тарифах за електроенергію.