Мораторій оберігає українців від зростання тарифів на газ, тепло та гарячу воду. Водночас решта комунальних послуг останнім часом активно дорожчає. Так, деяким споживачам доведеться більше платити за вивіз сміття, повідомляє місцева влада у facebook.

Перерахунок тарифу на вивезення твердих побутових відходів було проведено у Вишневській громаді на Волині. Нові платіжки за послуги місцеві мешканці отримають уже у березні, оскільки тарифи почали діяти ще з 1 лютого.

Платіжки за комуналку Фото: скрін youtube
Платіжки за комуналку Фото: скрін youtube

Зазначається, що населенню доведеться платити по 27,80 гривні з однієї особи на місяць. Водночас для юридичних осіб тариф на вивіз сміття зріс до 185,31 гривні за один кубічний метр.

Крім того, було здійснено перерахунок тарифу на вивезення рідких відходів. Для фізичних та юридичних осіб він буде однаковим – 185 гривень за один кубічний метр.

Популярні новини зараз
Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію Українським водіям загрожує чималий штраф: через що можна залишитись без грошей у воєнний час У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося
Показати ще

Вивіз сміття, скріншот: YouTube
Вивіз сміття, скріншот: YouTube

Варто зазначити, що в Україні з 1 квітня планують підвищити тарифи на централізоване водопостачання та водовідведення у низці міст. Разом з тим низка експертів прогнозують подорожчання електроенергії для населення після закінчення опалювального сезону.

Раніше інформаційний портал "Знай" повідомляв, комусь доведеться заплатити більше, а деякі викладуть на 20% менше: українцям влаштували тарифну "лотерею".

Також наш портал інформував, сплатили вчасно, а борг з'являється нема звідки: українцям вказали на нюанс, про який часто забувають.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, доведеться обирати між їжею та платіжками: коли зростуть тарифи на газ, тепло та гарячу воду.