Українці можуть опинитись на крок далі від пенсії через те, що їм не зарахують частину страхового стажу. У яких випадках це може статися та як вирішити проблему, розповіли спеціалісти Пенсійного фонду України.

Своєчасність виходу пенсію залежить кількості набутого стажу. У деяких випадках його можуть зменшити, що відкладе вихід на заслужений відпочинок, а також може вплинути на суму виплат.

Оформлення пенсії, фото: Facebook/ПФУ
Оформлення пенсії, фото: Facebook/ПФУ

У ПФУ зазначають, що дані про стаж до 2004 року мають бути відцифровані, але часом трапляються помилки у цьому процесі. Скан копії трудової книжки можуть бути відхилені через деякі неточності. Наприклад, через невідповідність прізвища, імені, по батькові або недотримання вимог під час сканування документації.

Втім, навіть якщо були допущені помилки, це не означає, що людина залишиться без пенсії. Неточності можна виправити. Так, якщо документ був неправильно завантажений, потрібно повторно завантажити його з дотриманням усіх правил.

Популярні новини зараз
Українцям приготували приємний "бонус" до пенсії: хто у черзі на доплати Українським водіям загрожує чималий штраф: через що можна залишитись без грошей у воєнний час У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію
Показати ще

ПФУ. Фото: скрін youtube
ПФУ. Фото: скрін youtube

За неточностей у переданих даних українцю необхідно звернутися до ПФУ та надати довідки та інші документи, які підтвердять коректність переданої інформації.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, українці можуть втратити частину пенсійних виплат через роботу в РФ: чому це відбувається.

Також наш портал інформував, пенсіонерам назвали наслідки ігнорування ідентифікації: що буде з грошима на картках.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, нарешті не доведеться зводити кінці з кінцями: 3 дієві способи збільшити пенсію.