Українцям, які мають домашніх вихованців, нагадали, коли звичайна прогулянка на вулиці може призвести до багатотисячного штрафу. Про це йдеться на офіційній facebook-сторінці Патрульної поліції Києва.

Патрульні нагадали українцям про правила вигулу собак. Зокрема, попередили, що прогулянка з домашнім улюбленцем без повідця може спричинити неприємність у вигляді штрафу. Розмір санкції для власника тварини може сягати 5100 гривень.

Вигул собаки, фото: скріншот з відео
Вигул собаки, фото: скріншот з відео

Щоб уникнути неприємностей під час вигулу чотирилапого, слід дотримуватися кількох правил. По-перше, треба пам'ятати, що вигулювати собаку може особа, яка досягла 14-річного віку. При цьому породи, що належать до небезпечних, можна вигулювати лише з 18 років.

Власник тварини зобов'язаний забезпечити безпеку оточуючих, зокрема інших тварин. Для цього собака обов'язково має бути на повідку, а якщо тварина входить до переліку небезпечних, то ще й у наморднику.

Популярні новини зараз
"Період складнощів закінчується": ведичні астрологи назвали місяць, коли українцям стане легше дихати Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет" Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією
Показати ще

Поліція, штраф, скріншот: YouTube
Поліція, штраф, скріншот: YouTube

Під час вигулу власнику заборонено залишати домашнього улюбленця без нагляду. Також закон забороняє виходити на прогулянку з твариною у стані алкогольного чи наркотичного сп'яніння.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, українців почнуть посилено штрафувати з 15 лютого: хто може "залетіти" на 3500 гривень.

Також наш портал інформував, несумлінних батьків хочуть штрафувати: кому можуть "вліпити" штраф у 1700 гривень.

Крім того, ми писали, як не заплатити штраф через одну критичну "поломку" авто: багато хто просто ігнорує.