За січень найбільше виросли ціни на овочі борщового набору, а особливо на картоплю. А ось газ, дизпаливо та бензин навпаки знизились у ціні.

Про це повідомив голова Комітету Верховної Ради з фінансів, податкової та митної політики Данило Гетьманцев посилаючись на дані Держслужби статистики.

Супермаркет. Фото: скрін youtube
Супермаркет. Фото: скрін youtube

Зокрема, у січні подорожчала морква, цибуля, капуста. Якщо ймовірніше за все ці овочі знизяться в ціні наприкінці зими, то у картоплі цей тренд буде тривати довго.

Це зумовлено скороченням пропозиції, низькою якістю посадкового матеріалу і врожаю та недостатністю потужностей для зберігання.

Популярні новини зараз
Компанія Apple "вбила" багатомільйонне місто одним рішенням: тепер можна зносити все Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..." Українці ломляться у ТЦК перед ухваленням нового закону про мобілізацію: але добровольцями "майже не пахне" У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося
Показати ще

Зараз ціна за кілограм овочу становить 21,5 грн.

Через це збільшується частка іморту, де найбільшими постачальниками є Латвія, Литва, Молдова, Польща, Нідерланди.

В той же час у перший місяць року знизилися цінники на паливо.

"Найбільше подешевшав у січні автогаз – на 14,5% або на 4,84 грн. на літрі, дешевшали також бензин і дизельне пальне", - йдеться у повідомленні.

АЗС. Фото: скрін youtube
АЗС. Фото: скрін youtube

Зменшення цін зумовлено налагодженням поставок через західний кордон і падінням попиту через стрімке подорожчання у листопаді минулого року.

Ціна на паливо в Україні залежать від дій сусідніх країн ЄС і ринок є мінливим.

Зокрема, у лютому ціни на бензин і дизпаливо почали потроху зростати, а ось цінники на газ продовужють падати, хоча й повільнішими темпами.

Нагадаємо, краще купити зараз, але дешевше: які продукти ризикують подорожчати вже до весни.

Раніше повідомлялося, українцям показали нові ціни на популярні напої: що "влетить у копієчку" найбільше.

Також, готуйте кошики: АТБ запускає масштабну акцію зі смачними знижками на продукти.