В українських супермаркетах активно зростають ціни, зокрема на популярні молочні продукти. Наприклад, твердий сир, вершкове масло та молоко вже чи не на вагу золота. Про це свідчать дані моніторингу на порталі Мінфін.

Звичні продукти коштуватимуть українцям помітно дорожче, оскільки торговельні мережі вкотре перерахували ціни. Цього разу під "удар" потрапили молоко, твердий сир та вершкове масло.

Супермаркет. Фото: скрін youtube
Супермаркет. Фото: скрін youtube

Молоко

Середній цінник на молоко "Простонаше 1%" піднявся з 41,36 до 43,91 гривні за 900 мл. У деяких супермаркетах вартість продукту сягає 45,70 гривні. Водночас молоко "Яготинське 2,6%" трохи подешевшало. Середня вартість знизилася з 42,42 до 40,99 гривні за 900 мл.

Ціни на молоко. Фото: скрін Мінфін
Ціни на молоко. Фото: скрін Мінфін

Популярні новини зараз
Оскаржите після мобілізації: у новому законі знайшли дивну норму Потужно обстрілюватимуть Україну: астролог вказала, які міста чекає найбільша небезпека Українцям виплатять чималу компенсацію: гроші надходитимуть три місяці Пенсіонерам надають ще один вид пільг: що треба знати
Показати ще

Твердий сир

Сир твердий "Звени Гора" голландський 45% продемонстрував відчутний ривок у вартості. Середня ціна збільшилась із 467,94 до 489,05 гривні за кілограм. Сир твердий "Комо російський 50%" продається в середньому по 404,69 гривні за кіло, що трохи дешевше, ніж місяцем раніше.

Ціни на сир. Фото: скрін Мінфін
Ціни на сир. Фото: скрін Мінфін

Вершкове масло

Олія вершкове "Яготинське 73%" піднялося у вартості з 76,13 до 79,03 гривні за 200 грамів. У деяких супермаркетах ціни сягають 80,89 гривні за пачку. Олія вершкове "Селянське 72,5%" подешевшало, але сильно на гаманцях це не позначиться. Середній цінник на продукт – 71,37 гривні за 200 грамів.

Ціни на вершкове масло. Фото: скрін Мінфін
Ціни на вершкове масло. Фото: скрін Мінфін

Раніше портал Знай повідомляв, пояси можна послабити? Українців порадували зниженням цін на важливі продукти – що подешевшало.

Також наш портал інформував, скоро зуби на полицю покладемо: українців приголомшили подорожчанням м'яса – аж на 37%.

Крім того, ми писали, звичні фрукти стають розкішшю: що з цінами на апельсини, банани та яблука.