Українці мають подати податкову декларацію до 2 травня. Такий обов'язок є й у тих громадян, які виїхали з України через повномасштабне вторгнення.

Про це пише "Судово-юридична газета".

З 1 січня до 1 травня кожного року громадяни України зобов’язані подати річну декларацію про майновий стан і доходи за попередній рік до Державної податкової служби (ДПС).

Українці платять податки, скрін з відео
Українці платять податки, скрін з відео

Обов'язок подавати звітність є і у громадянина, який тривалий час перебуває за кордоном, але при цьому:

Популярні новини зараз
Упустив Дантес і впіймав Кацурін: найвідвертіші і не зовсім чесні фото Наді Дорофєєвої Перші 84 дні безкоштовно, потім – 25 гривень: Lifecell запровадив нову послугу задешево Подорожчання до 90%: споживачам анонсували "сюрпризи" рахунках за комуналку Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти
Показати ще
  • має місце постійного проживання в Україні та/або
  • має тісні особисті чи економічні зв'язки (центр життєвих інтересів) в Україні та/або
  • є громадянином України,
  • така особа розглядатиметься податковим органом як резидент України.

Зазначається, що до декларації необхідно вносити доходи незалежно від того, де вони були отримані - в Україні чи за кордоном.

Заповнити та податки документ потрібно до 1 травня 2024 року.

Податки / фото: Freepik
Податки / фото: Freepik

Фахівці звертають увагу українців на те, що суми доходів у податковій декларації повинні будти перераховані у гривні із копійками. Їх слід перевести у гривні за курсом НБУ, який діяв на момент отримання коштів.

Що стосується розміру податку, то з усіх іноземних прибутків, окрім фінансової допомоги, українцям закордоном доведеться сплатити 19,5% від загальної суми доходу.

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, комуналку сплатить держава: хто з українців може не переживати за платіжки

Раніше наш портал інформував, українцям дають шанс на допомогу в оплаті платіжок: три лазівки, за яких призначать виплати

Також портал Знай повідомляв, платити за комуналку можна вдвічі менше: кого з українців не розорять платіжки