Українці можуть повернути частину грошей, сплачених за блакитне паливо. Що для цього потрібно зробити, пояснили фахівці компанії "Нафтогаз".

Побутові споживачі можуть повернути частину коштів, сплачених за однією з газових платіжок. Йдеться про послуги за доставку блакитного палива.

Платіжка за газ. Фото: скрін youtube
Платіжка за газ. Фото: скрін youtube

Так, якщо домогосподарство має переплату за розподіл газу попередньому постачальнику, необхідно виконати кілька кроків для повернення коштів.

У "Нафтогазі" пояснили, що власник особового рахунку має звернутися до найближчого центру обслуговування споживачів за місцем проживання для подання письмової заяви або надіслати письмову заяву на поштову адресу підприємства.

Популярні новини зараз
Кому як пощастить: ПриватБанк виплатить клієнтам від 150 до 5000 грн "Відрізати два міста, прикриваючись миром": відомий екстрасенс визначив плани росії на травень 2024 Субсидії вам не бачити: що не враховують українці, звертаючись по допомогу Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило
Показати ще

До заяви слід додати:

  • квитанції, що підтверджують оплату послуг;
  • копію паспорта чи ID картки;
  • копію ідентифікаційного коду платника податків;
  • довідку з банку про реквізити для зарахування коштів.

Газова плита. Фото: скрін youtube
Газова плита. Фото: скрін youtube

За останній рік національний оператор "Газмережі" почав надавати послуги споживачам майже у всіх областях України. У зв'язку з переходом нового оператора ГРМ в багатьох споживачів склалася ситуація, що частина невикористаних коштів залишилася на рахунках попереднього постачальника послуг.

Інструкція від "Нафтогазу". Фото: скрін facebook.com/NaftogazGasSupply
Інструкція від "Нафтогазу". Фото: скрін facebook.com/NaftogazGasSupply

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, зайві нарахування ще не є підставою для розпачу: "Нафтогаз" звернувся до всіх платників.

Також наш портал інформував, від проблем із розрахунком до технічного обслуговування: у "Нафтогазі" підказали як упоратися з будь-якими проблемами.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, "Газмережі" попередили українців, які тимчасово не користуються газом: це має зробити кожен.