Іноді трапляються ситуації, коли при нарахуванні пенсії Пенсійний фонд України не бере до уваги заробітну плату громадян, отриману ними до 1 липня 2000 року , зокрема під час роботи на Півночі РФ.

Однак подібні проблеми не виникають із трудовим стажем. На думку експерта із пенсійного забезпечення Сергія Коробкіна, це пов'язано з кількома факторами. Про це повідомляє "На Пенсії".

Пенсіонерка. Фото: скрін youtube
Пенсіонерка. Фото: скрін youtube

По-перше, зараз під час обчислення пенсій враховують лише офіційно підтверджені зарплати після 1 липня 2000 року. Раніше отримані кошти беруться до уваги лише за бажанням громадянина та за наявності первинних документів.

По-друге, Пенсійний фонд не має можливості отримати необхідні дані з РФ за рівнем зарплат і пільговими регіональними коефіцієнтами. А останні свого часу значно збільшували оплату праці громадян на Півночі, тож без їхнього обліку розмір виплат буде занижений.

Популярні новини зараз
Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Щодо трудового стажу, то проблем з його врахуванням набагато менше. Зазвичай стаж не зараховується лише з технічних помилок у трудовій книжці: неправильно вказані ПІБ працівника, назва компанії, дати прийому чи звільнення тощо.

Пенсіонер. Фото: скрін youtube
Пенсіонер. Фото: скрін youtube

Отже, щоб уникнути проблем із нарахуванням пенсії, слід заздалегідь перевірити дані у своїй трудовій книжці і при необхідності виправити всі виявлені неточності.

Нагадаємо, пільги нарахують автоматично: кому можна не турбуватися

Як повідомляв "Знай.ua", допомогу нададуть незалежно від доходу: хто може розраховувати на 500 гривень щомісяця.

Знай.ua писав, все залежатиме від однієї умови: кому продовжать виплати після 1 березня