На українців чекає першоквітневий "сюрприз" у вигляді підвищення тарифів на послуги ще одного водоканалу. Так, вартість водопостачання та водовідведення хочуть підняти у Білгород-Дністровському, що на Одещині. Про це повідомили у міськраді.

Місцева влада заявила про необхідність проведення коригування тарифів на послуги централізованого водопостачання та водовідведення до економічно обґрунтованого рівня.

Водопостачання. Фото: скрін youtube
Водопостачання. Фото: скрін youtube

Наголошується, що діючі розцінки водоканалу не відшкодовують витрати на виробництво та надання послуг населенню. Витрати підприємства сильно збільшилися через зростання тарифів на електроенергію, подорожчання палива та зміни в законодавстві з оплати праці.

Тарифи на воду, скріншот: YouTube
Тарифи на воду, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз
Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити
Показати ще

До 1 квітня 2024 року споживачі платитимуть за послуги водоканалу за чинними тарифами: 29,82 гривні за воду та 27,15 гривні за каналізацію.

Економічно обґрунтовані тарифи, що почнуть діяти з другого місяця весни, будуть такими:

  • Водопостачання – 38,53 гривні за кубометр;
  • водовідведення 35,65 гривні за кубометр.

Платежки за воду. Фото: скрін youtube
Платежки за воду. Фото: скрін youtube

Варто нагадати, що напередодні стало відомо про намір низки водоканалів переглянути тарифи на воду та каналізацію з 1 квітня. Нові розцінки, зокрема, планують запровадити й для мешканців столиці.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, доведеться затягнути пояси тугіше: у НБУ дали прогноз, коли піднімуть тарифи на газ, гарячу воду та опалення.

Також наш портал інформував, сплатили вчасно, а борг з'являється ні звідки: українцям вказали на нюанс, про який часто забувають.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, заборгував за старим тарифом, а платити за новим – майже вдвічі більше? У Yasno пояснили важливий момент.