Більшість українців щомісяця чекає на платіжки за газ та його доставку, а потім сплачує рахунки. Втім, не всі споживачі знають про важливий нюанс, який може спростити життя. Про це повідомили на facebook-сторінці Чернігівської філії "Газмережі".

Українці нерідко скаржаться на затримки із доставкою паперових платіжок за комунальні послуги. Втім, у деяких випадках сплатити рахунок можна і не чекаючи листоноші.

Газова плита. Фото: скрін youtube
Газова плита. Фото: скрін youtube

Так, наприклад, тариф за доставку газу фіксований і його можна оплачувати окремо щомісяця за реквізитами у мобільному банкінгу, особистому кабінеті чи іншим зручним способом, наприклад, у відділенні "Укрпошти" або через платіжний термінал.

Також газовики нагадують, що проплатити доставку можна на пів року або навіть 12 місяців наперед і на деякий час забути про "другу" платіжку за газ.

Популярні новини зараз
Посилення мобілізації в Україні: як позбавлятимуть прав ухилянтів Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися Навіть терти не доведеться: як почистити килим копійчаними засобами Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня
Показати ще

Оплата комуналки. Фото: скрін youtube
Оплата комуналки. Фото: скрін youtube

Варто зазначити, що плата за доставку газу є обов'язковою для всіх українців, зокрема тих, хто на даний момент не користується газом. Не платити можуть лише ті споживачі, які відмовляться від послуг оператора газорозподільної системи та напишуть заяву про від'єднання житла від газової мережі.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, "третя платіжка" за газ щомісяця – міф чи реальність: газовики поставили крапку у цьому питанні.

Також наш портал інформував, комунальники назвали головні ознаки, що лічильник час змінювати: повинен знати кожен споживач.

Крім того, ми писали, завжди під контролем: "Газмережі" поділилися секретами управління лічильником.