Перебуваючи за межами України, українці стикаються із викликами, пов'язаними з необхідністю передачі показників лічильників електроенергії розподільчим компаніям.

Іван Плачков, міністр палива та енергетики, поділився цими важливими рекомендаціями під час телемарафону.

Тарифи на електроенергію / фото: Freepik
Тарифи на електроенергію / фото: Freepik

Згідно з алгоритмом роботи, попередження про відключення електроенергії надходять до тих абонентів, які мають заборгованості, особливо у випадках повномасштабного вторгнення.

Ці попередження стосуються тих, хто нехтує оплатою і зараз. У січні було вимкнено електроживлення у 300 абонентів із 1 мільйона 200 тисяч жителів міста, що становить лише 0,01% населення.

Популярні новини зараз
Комунальники готуються запровадити новий тариф: яка платіжка збільшиться майже на 40% Залишать останню сорочку: які речі не будуть вилучати в ухилянтів-боржників Нові ціни на соняшникову олію, рис та сосиски: чи спорожніють гаманці Ціни на популярний продукт взлетіли до небес: чому українці вирішили його ігнорувати
Показати ще

Тарифи на світло, скріншот: Facebook
Тарифи на світло, скріншот: Facebook

Щоб уникнути можливих майбутніх відключень, Плачков закликає абонентів надавати показники лічильників. Це дозволить точніше розраховувати споживання електроенергії, уникаючи середнього протягом місяця, як передбачають правила.

Він каже, що важливо знімати показники лічильників навіть у разі відсутності мешканців, щоб забезпечити своєчасну передачу даних розподільчим компаніям.

Навіть за відсутності фактичного споживання енергії рекомендується надавати свідчення регулярно, щоб уникнути неприємних сюрпризів у вигляді високих нарахувань. Такий підхід допоможе забезпечити стабільне та надійне електропостачання для всіх громадян.

Крім того, Знай.ua повідомляв, Y ASNO змінює тарифи з 1 березня: кому доведеться платити за світло за новими цінами.

Також наш портал інформував, що у українці досі вірять у ці міфи: Yasno зробили важливе роз'яснення

Раніше Знай.ua стало відомо про те, що " На якій підставі?": українцям пояснили, навіщо в лічильники світла ставлять індикатори