Останні декілька тижнів окупанти атакують енергетичну систему окремих регіонів, однак фахівцям вдається швидко відновити світло. Цієї зими ми уникли блекауту лише завдяки Силам Протиповітряної оборони.

Про це заявив міністр енергетики України Герман Галущенко.

Відновлення енергосистеми. Фото: скрін youtube
Відновлення енергосистеми. Фото: скрін youtube

Він повідомив про те, що окупанти регулярно атакують нашу енергетичну систему і лише завдяки нашим силам ППО, цієї зими українці не мерзнуть без світла та тепла.

Лише завдяки тому, що наші захисники активно збивають ракети і дрони, ми не живемо зараз за графіками відключень електроенергії.

Популярні новини зараз
Комунальники готуються запровадити новий тариф: яка платіжка збільшиться майже на 40% Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс Російські військові прямо під час евакуації розстрілюють мирних жителів у Вовчанську Ціни на популярний продукт взлетіли до небес: чому українці вирішили його ігнорувати
Показати ще

"Постійно відбуваються атаки і пошкодження. Вони постійно атакують, масовано. Треба дякувати нашим ППО і нашим хлопцям, які дійсно збивають більшість тих атак ракет, дронів", – зазначив міністр.

Він наголошує на тому, що енергетики навіть попри небезпеку активно працюють над відновленням енергосистеми та не відкладають ремонт на літній час.

Відновлення енергосистеми. Фото: скрін youtube
Відновлення енергосистеми. Фото: скрін youtube

Міністр попереджає споживачів про те, що під час війни в Україні не може бути простою зима та будь-яка інша пора року.

"Умовно ремонтна компанія це не так, що припинилися обстріли і ми маємо там 3 місяці відремонтувати літом. Це неправда", – додав Галущенко.

Нагадаємо, платіжки суттєво зростуть: українцям почали по-новому нараховувати плату за газ.

Раніше повідомлялося, що YASNO всерйоз візьметься за українців: наполягатимуть переходити.

Також, українці можуть суттєво заощадити на рахунках за світло: що потрібно знати.