У лютому, як стало відомо, допомогу внутрішньо переміщеним особам (ВПО) на проживання було автоматично продовжено на березень. Але тепер на початку місяця Міністерство соціальної політики застерігає: зміни вже на підході.

Згідно з новою інформацією, з 1 березня певні категорії ВПО можуть розраховувати на продовження допомоги ще на півроку.

Батьки
Батьки

І це не єдина зміна у соціальній сфері. Уряд вніс корективи до правил надання допомоги незаможним сім'ям.

Тепер ті, хто має працездатні члени сім'ї, які не сплачують обов'язкові внески на соціальне страхування (ЕСВ), теж можуть претендувати на допомогу.

Популярні новини зараз
По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс У комунальних платіжках з'явилася нова графа: за що доведеться доплачувати Залишать останню сорочку: які речі не будуть вилучати в ухилянтів-боржників
Показати ще

Однак після отримання фінансової підтримки працездатні члени сім'ї, якщо вони не доглядають дітей чи родичів з інвалідністю, повинні активно шукати роботу або зареєструватися в Державному центрі зайнятості.

Коментарі до посту / фото: скріншот Facebook"
Коментарі до посту / фото: скріншот Facebook

Проте, судячи з відгуків українців, навряд чи ці нововведення суттєво вплинуть на стан справ у їхніх сім'ях.

У коментарях обговорюється складність працевлаштування для певних категорій громадян та про те, які перешкоди стикаються люди у пошуку роботи.

Коментарі до посту / фото: скріншот Facebook"
Коментарі до посту / фото: скріншот Facebook

"У моєму віці в центр зайнятості вже не ставлять, з деяких причин. А на роботу не хочуть брати. Як проходжу медогляд, пишуть "обмежено придатна", тому що у мене проблема з тиском і перенесла операцію. Що робити в такому випадку, за що існувати? Ви про таких теж, будь ласка, подумайте", — пише дівчина в коментарях.