Субсидія є допомогою для оплати рахунків за комуналку, яку не потрібно повертати. Однак, якщо громадянин вчасно не повідомить Пенсійний Фонд про деякі обставини, то йому можуть не просто скасувати виплати, а його зроблять боржником.

Про це заявила начальниця Головного управління Пенсійного фонду у м. Києві Олена Бойко.

Звернення за субсидією. Фото: скрін youtube
Звернення за субсидією. Фото: скрін youtube

Вона попередила про те, що особу, яка не повідомила вчасно про зміну майнового стану або інші показники, які впливають на надання допомоги та її розмір, буде зобов'язана повернути нараховану їй допомогу.

"Якщо громадянин не повідомив органи ПФУ обставини, які можуть вплинути на право надання субсидії та її розмір. Про що йдеться? Зміна складу сім’ї, витрати понад 50 тисяч гривень, наявність депозитів, транспортних засобів, земельних ділянок, житлових приміщень, здійснення операції з купівлі безготівкової або готівкової іноземної валюти. От після виявлення таких обставин, отримувач повинен повернути до бюджету надміру перераховані кошти субсидії", — йдеться у повідомленні.

Популярні новини зараз
Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..." Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити
Показати ще

Оформлення субсидії. Фото: скрін youtube
Оформлення субсидії. Фото: скрін youtube

Якщо ж споживач відмовиться повертати гроші то, орган, який призначив виплати, може звернутися до суду із позовом про примусове стягнення коштів. У такому випадку людина стане боржником, а тому її рахунки та майно може арештувати виконавча служба за рішенням суду.

Раніше портал Знай повідомляв, субсидія без договору оренди та прописки: у ПФУ пояснили, хто зможе оформити.

Також наш портал інформував, виплати не отримаєте, якщо припуститеся цих помилок: у Пенсійному фонді звернулися до українців.

Крім того, ми писали, голодний квітень: кому з пенсіонерів можуть призупинити виплати цієї весни.