Було оприлюднено цікаве дослідження, проведене за допомогою технологій штучного інтелекту. Його метою було визначення реально необхідного рівня середньої та мінімальної заробітної плати, а також прожиткового мінімуму в нашій країні з урахуванням усіх життєвих витрат.

Для аналізу ІІ було закладено такі умови: оренда житла поза столицею – 4000-8000 грн, комунальні послуги – 1500-4000 грн, харчування на одну особу – мінімум 3000 грн. До цього додаються транспорт – 500 грн, одяг – 1000 грн та 500 грн резерву на непередбачені витрати, наприклад ліки.

Гроші. Фото: скрін youtube
Гроші. Фото: скрін youtube

Для порівняння, офіційно встановлені такі показники в Україні:

  • прожитковий мінімум – 2920 грн
  • мінімальна зарплата – 7100 грн
  • середня зарплата за даними Держстату – 17 900 грн.

Однак, на думку ІІ, цих коштів категорично недостатньо для гідного існування, не кажучи вже про комфортне життя. Штучний інтелект від Google пропонує наступні оптимальні показники:

Популярні новини зараз
По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі В Україні впроваджують новий спосіб оплати за тепло: що тепер робитимемо Крутіший за Audi та BMW: український преміум кар Leleka підкорив серця автолюбителів Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома
Показати ще
  • прожитковий мінімум – 5000 грн
  • мінімальна зарплата – 12000 грн
  • середня зарплата – 30000 грн

Реальний прожитковий мінімум повинен бути в 1,5-2 рази вищим за існуючий. Щодо зарплат – різниця ще більш відчутна. Це ще раз свідчить про вкрай низький рівень життя в Україні, на зміну якого потрібні мільярди доларів і час, якого через повномасштабну війну потрібно набагато більше.

Нагадаємо, 60 років можна не чекати: як подати заяву на дострокову пенсію

Як повідомляв "Знай.ua", українським сім'ям з дітьми виплачують кошти на необхідне: хто може отримати

Знай.ua писав, абонплата вже зросла: мешканці отримують підвищені платіжки