Багато внутрішніх переселенців можуть залишитись без виплат держави вже з 1 березня, однак депутати хочуть продовжити їм допомогу до завершення воєнного стану.

Про це повідомив член Комітету ВР з питань прав людини, заступник голови фракції "Слуга Народу" Максим Ткаченко в інтерв'ю "Укрінформу".

Виплати. Фото: скрін youtube
Виплати. Фото: скрін youtube

Нардеп зазаначає про те, що виплати переселенцям потрібно продовжити принаймні до закінчення воєнного стану та інтеграції ВПО у нові громади.

При цьому допомогу не відновлять переселенцям, які мають власне житло на підконтрольній території України, майно і високі доходи.

Популярні новини зараз
"Продам місце в черзі": чоловіки штурмують ТЦК, воєнкоми не справляються Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт ПриватБанк звернувся до власників пенсійних карток: як уникнути затримок із виплатами Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

"Проєкт закону щодо збереження виплат допомоги на проживання для внутрішніх переселенців, який зареєструвала наша ТСК для захисту ВПО, передбачає продовження виплат у розмірах 3000 гривень для осіб з інвалідністю та дітей, 2000 гривень – для інших осіб. Ми запропонували, щоб виплати здійснювали до закінчення воєнного стану або до досягнення належного рівня інтеграції ВПО в нових громадах", - каже депутат.

Ткаченко розповів про те, що законопроєкт встановлює чіткі умови відмови або призупинення грошової допомоги, серед яких зокрема:

  • повернення ВПО додому, на тимчасово окуповану територію або в зону бойових дій;
  • виїзд за кордон без поважних причин;
  • наявність житла більш ніж 25 кв. м на сім'ю або від 13,65 кв. м на людину.

Переселенці, фото з focus.ua
Переселенці, фото з focus.ua

Тако, щомісячну допомогу не виплачуватимуть людям, які вже отримали допомогу від держави за програмою "єОселя" або "єВідновлення".

А також людям, які щомісяця заробляють понад 14200 гривень на одного, придбали нерухоме або рухоме майно вартістю, яка перевищує встановлену межу.

Законопроєкт депутати планують розглянути до кінця місяця.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, по 6600 та 3600 грн на дитину та дорослу: хто має право на додаткові виплати.

Також наш портал інформував, батьки можуть отримати грошову допомогу від держави: яким категоріям виплачуватиметься.

Також, із малозабезпеченого зроблять бізнесмена: українці можуть отримати від держави солідну допомогу