Не всі українці можуть оформити субсидію або отримати пільги від держави, але при цьому шанс заощадити на платіжках є у багатьох. Фахівці "Закарпаттяобленерго" пояснили, хто може платити за світло менше.

У споживачів, які не мають права ні на субсидії, ні на пільги, є можливість віддавати за електроенергію скромніші суми. Однак для цього доведеться "прикласти руку".

Електроенергія. Фото: скрін youtube
Електроенергія. Фото: скрін youtube

Так, енергетики нагадують, що найпростіший спосіб зменшити суми в платіжках – розумніше споживати електроенергію. Навіть мінімальні старання можуть позитивно вплинути на місячний рахунок.

Насамперед слід вимикати світло в кімнатах, де не знаходитесь, а також використовувати енергозберігаючі лампи. Зменшити витрату електроенергії на 10-15% можна, якщо включати пральні та посудомийні машини в режимі повного завантаження.

Популярні новини зараз
Нові правила військового обліку: українців штрафуватимуть без їхнього відома Вже у червні отримають більше: пенсіонерам нагадали важливий нюанс – як добитися перерахунку Відмова від повістки – не порушення? Суд розповів, хто буде правий Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт
Показати ще

Платіжка за комуналку. Фото: скрін youtube
Платіжка за комуналку. Фото: скрін youtube

Також енергетики рекомендують стежити за станом техніки, наприклад, регулярно видаляти накип в електрочайнику, який у десятки разів погіршує проведення тепла.

Ще не варто одночасно включати до мережі багато приладів, крім тих, що підключені на постійній основі.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, нові платіжки змусять голодувати: українці мають платити за електроенергію по 8 гривень.

Також наш портал інформував, хотіли як краще, а вийшло як завжди: як українці власноруч збільшують суми у платіжках за світло.

Крім того, ми писали, за це заплатіть із власної кишені: у водоканалі попередили всіх споживачів.