Кабінет Міністрів прийняв важливе рішення стосовно наповнення та вартості Пакунку малюка. Про це повідомив Тарас Мельничук представник Кабінету Міністрів ВРУ.

Кожній українській родині при народженні малюка видається одноразова допомога: пакунок малюка, або ж його вартість у грошовому вимірі. У цей бебі бокс входять речі першої потреби для новонароджених.

Пакунок малюка, фото - Мінсоцполітики
Пакунок малюка, фото - Мінсоцполітики

Серед змін – покращення механізму контролю для цільового призначення грошей з пакунку малюка. Також відповідальними за видачу цього пакунку віднині буде Державна служба у справах дітей.

У склад Пакунка малюка входитиме понад 90 предметів та засобів першої необхідності для новонародженого: підгузки, матрац, ковдра, пелюшки та інше. Якщо батькам малюка краще взяти не набір, а гроші, вони можуть це здійснити, звернувшись до служби. Таким чином вони отримають гроші у розмірі повної вартості такого набору.

Популярні новини зараз
Новий закон про мобілізацію: чи позбавлять українців житла за неявку по повістці Гороскоп на тиждень 29 квітня-5 травня для всіх знаків Зодіаку: дежавю Раків, небезпечні зв'язки Стрілеців і клопіт Дів Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар" Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня
Показати ще

Допомога новонародженим, BGV Charity Fund
Допомога новонародженим, BGV Charity Fund

Вартість набору складає три прожиткові мінімуми для дітей віком до 6 років. У цьому році один прожитковий мінімум складає 2563, а отже вартість набору складає від 7689 гривень.

Склад цього боксу для дітей переглядається кожні 4 роки. Його мають змінювати не тільки враховуючи експертну думку Міністерства соціальної політики, але і батьків новонароджених, представників організації ЮНІСЕФ. Окрім того, отримати пакунок малюка можуть не тільки біологічні батьки, але і ті, які всиновили новонародженого.

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, 900 гривень доплати вже готують: українці отримають підвищенні соцвиплати

Раніше наш портал інформував, аналізи, харчування та препарати: кому з українок не потрібно платити в лікарні

Також портал Знай повідомляв, українцям дали лише 30 днів: хто може отримати допомогу від держави