Популярні овочі пропонуються українцям за новими цінами. Зокрема, у лютому змінилася вартість моркви, буряка та капусти. Що стало дешевше, повідомляють аналітики проєкту EastFruit та портал "Мінфін".

Овочі, що особливо входять в "борщовий набір", користуються попитом цілий рік. У зимовий період цінники продукції зазвичай збільшуються, але бувають коливання й у зворотний бік.

Овочі в супермаркеті, скріншот: YouTube
Овочі в супермаркеті, скріншот: YouTube

Морква

За даними аналітиків, фермери зменшили ціни на моркву в середньому на 17%, якщо порівнювати з минулим тижнем. Відвантаження овочів відбувається за ціною від 8 до 12 гривень за кілограм. Таке стрімке здешевлення спровоковано збільшенням пропозиції на ринку.

Зазначається, що через досить теплу погоду продукція на складах місцевих господарств стрімко погіршується, тому фермери змушені розпродувати запаси.

Популярні новини зараз
Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити
Показати ще

Морква. Фото: Youtube
Морква. Фото: Youtube

Зазначається, що на даний момент морква продається в Україні в середньому на 53% дешевше, ніж за аналогічний період минулого року. Експерти не виключають, що тенденція до здешевлення збережеться надалі.

Ціни на буряк та капусту

У великих торгових мережах спостерігається зміна цін на буряк та капусту.

Ціни на овочі. Фото: скрін youtube
Ціни на овочі. Фото: скрін youtube

Так, середня вартість буряків збільшилася – з 17,84 до 18,71 гривні за кіло. Ціни на товар коливаються в межах 16,80-22,92 гривні за кілограм, залежно від супермаркету.

Ціни на буряк. Фото: скрін Мінфін
Ціни на буряк. Фото: скрін Мінфін

Водночас середній цінник на білокачанну капусту знизився з 15,01 до 14,32 гривні за кіло. Молода капуста у супермаркетах у середньому пропонується по 49,63 гривні за кіло, що приблизно на 10 гривень дорожче, ніж минулого місяця.

Ціни на капусту. Фото: скрін Мінфін
Ціни на капусту. Фото: скрін Мінфін

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, непомірні ціни змушують українців відмовлятися від масла: як далі змінюватиметься вартість.

Також наш портал інформував, борщ доведеться їсти без сметанки: супермаркети оновили ціни на популярні молочні продукти.

Крім того, ми писали, від 70 гривень за кіло: в Україні супермаркети оновили цінники на хурму, ківі та мандарини.