Чинний тариф на електроенергію для населення становить 2,64 гривні за кВт/год, незалежно від рівня споживання. Однак у перспективі українці мають платити близько 6-8 чи навіть 10 гривень за кВт/год. Про це йдеться у матеріалі "24 Каналу".

В Україні продовжуються обговорення можливого підвищення тарифу на світло. В уряді запевнили, що до кінця опалювального сезону ціни будуть незмінними, а що буде далі – поки що невідомо. Водночас деякі експерти впевнені, що подорожчання не уникнути.

Платіжка за електроенергію. Фото: скрін youtube
Платіжка за електроенергію. Фото: скрін youtube

Так, координатор житлово-комунальних та енергетичних програм цивільної мережі "Опора" Тетяна Бойко зазначає, що реальна вартість електроенергії в рази вища від чинного тарифу. За її словами, орієнтовний коридор ціни становить 6-8 гривень за кВт/годину.

При цьому вона не виключає, що якщо в Україні буде запроваджено ринкові тарифи для населення, то цінник на електроенергію може доходити й до 10 гривень, залежно від часу доби.

Популярні новини зараз
Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться
Показати ще

Електроенергія Фото: скрін youtube
Електроенергія Фото: скрін youtube

"Можуть бути різні пакети, ранок – 10 гривень, ніч – 3 гривні. Це умовно, я не можу спрогнозувати, як поведуться гравці на ринку. Але про ринок поки що немає жодних натяків. Мабуть, буде або перехідний процес, або державне регулювання далі", – поділилася Тетяна Бойко.

Електролічильник. Фото: скрін youtube
Електролічильник. Фото: скрін youtube

За оцінками інших експертів, тарифи на світло вже навесні або влітку можуть піднятися на 60-80%. Втім, у всіх ймовірних сценаріях фінал один - платити доведеться більше.

Раніше портал Знай повідомляв, у лютому українці отримають оновлені платіжки: хто віддасть за комуналку більше.

Також наш портал інформував, хотіли як краще, а вийшло як завжди: як українці власноруч збільшують суми у платіжках за світло.

Крім того, ми писали, за це заплатіть із власної кишені: у водоканалі попередили всіх споживачів.