В Україні низка водоканалів планує підвищити тарифи на послуги вже з 1 квітня. Проте, деякі підприємства встановили нові розцінки ще з 1 січня. В одному з міст українці виходять на вулицю через непідйомні суми у платіжках. Про це йдеться у сюжеті "Вільний мікрофон".

На вулиці Золочева, що на Львівщині, почали виходити незадоволені місцеві жителі. З 1 січня у громаді зросли тарифи на водопостачання та водовідведення, а додатковим ударом стало запровадження абонплати за послуги водоканалу.

Водопостачання. Фото: скрін youtube
Водопостачання. Фото: скрін youtube

Новий тариф на воду підняли до 28,37 гривні за кубометр, а каналізація подорожчала до 27,58 гривні. Разом цінник становить 55,95 гривні за куб води.

Через місяць після підвищення тарифів місцевим жителям повідомили ще про додаткову абонентську плату за водопостачання та водовідведення – по 11,13 гривні на місяць за кожну послугу.

Популярні новини зараз
Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"
Показати ще

Українці обурені подорожчанням комуналки. Фото: скрін youtube
Українці обурені подорожчанням комуналки. Фото: скрін youtube

Побутові споживачі скаржаться, що фінансово дуже складно подолати нові тарифи на воду. Щоб місцева влада прислухалася до громадської думки, люди вийшли на вулицю та публічно висловили невдоволення підвищенням цін. Також надалі люди хочуть звертатися до суду, якщо їх не почують.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, українцям потрібно готуватися до лютневих переплат за комуналку: платіжки "зноситимуть дах".

Також наш портал інформував, "Треба перерахувати всі тарифи": українські чиновники з боргами з комуналки зважилися на важливий крок.

Крім того, ми писали, українцям компенсують майже 1000 гривень за зимову комуналку: хто отримає гроші.